Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 38 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ 60Η ΣτΑ 12/2009

Ευρετήριο Άρθρου
ΨΗΦΙΣΜΑ 60Η ΣτΑ 12/2009
Συνέχεια άρθρου
Όλες οι Σελίδες

Ψήφισμα – πρόταση της Πανεπιστημονικής , στην 60η ΣΤΑ

Στον πόλεμο, που μας κήρυξαν κυβέρνηση-ΣΕΒ-Ε.Ε., για το σάρωμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, οι μισθωτοί, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι συνάδελφοι οικονομολόγοι μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε!

Δεν υπερασπιζόμαστε τη στασιμότητα στο θεσμικό πλαίσιο και την ουσία του στις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τη συνταξιοδότηση, την υγεία, την παιδεία. Ότι ίσχυε μεταπολεμικά και κυρίως μετά την μεταπολίτευση, ακόμα και αν αυτό αντανακλά κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων, είναι πλέον ξεπερασμένο. Χρειάζονται επομένως ριζικές-θεαματικές αλλαγές!

 

Για τις  κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της άρχουσας τάξης , οι αλλαγές είναι συνώνυμες με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, την εναλλασσόμενη ανεργία και εργασία, με τα STAGE, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τα μπλοκάκια, με τις συμβάσεις μιας μέρας. Στόχος τους είναι να δώσουν με κάθε τρόπο χείρα βοηθείας στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, ούτως ώστε να εξασφαλίζουν πρόσθετη κερδοφορία, τόσο σε περίοδο αναζωογόνησης  της οικονομίας, όσο και σε περίοδο ύφεσης.

 

Οι Οικονομολόγοι, αντιλαμβάνονται ότι οι αλλαγές αυτές σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν την πρόοδο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αντικειμενικά σήμερα, στη Ευρώπη και στην Ελλάδα λόγω της ανόδου της παραγωγικότητας, μέσω της βελτίωσης της τεχνολογίας, της επιστήμης, της ανόδου του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων είναι ώριμες, από πλευράς υλικοτεχνικών δυνατοτήτων, αλλαγές που θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Αλλαγές τέτοιες που θα μας επιτρέπουν να δουλεύουμε λιγότερο, να παράγουμε περισσότερο, να ζούμε καλύτερα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο.