Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συνάδελφε οικονομολόγε, άνεργε, εργαζόμενε, αυταπασχολούμενε,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  φέρνει στη βουλή πολυνομοσχέδιο  με το οποίο:

  • Kαταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και οι κλαδικές συμβάσεις. Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται αποκλειστικά από τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Γίνονται νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το λαϊκό νοικοκυριό  προς όφελος των επιχειρηματιών.
  • Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλεται νέα φοροληστεία για το λαό,  διαμορφώνοντας νέες κλίμακες με αποτέλεσμα  ο εργαζόμενος να φορολογείται από το πρώτο ευρώ.
  • Δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα  δρομολογούνται  νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Σε είχαμε προειδοποιήσει ότι τα μέτρα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων δε θα έχουν σταματημό.

Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα χτιστεί πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης , των αυταπασχολούμενων. Αυτό προϋποθέτει η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τους άνεργους  και ετεροαπασχολούμενους οικονομολόγους και σας καλούμε να ξεπεράσουμε κάθε φόβο και δισταγμό. Να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, να δυναμώσουμε το ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Να ισχυροποιήσουμε τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να οργανωθούμε στα σωματεία στους χώρους δουλειάς, στηρίζοντας τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Πρέπει να  βγουν συμπεράσματα από τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση,  και των δυνάμεων που τις στηρίζουν, από παλιούς και νέους εργατοπατέρες, που δε θέλουν σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάνε στην άκρη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και τους νέους «σωτήρες» που θέλουν το εργατικό κίνημα ως όχημα για την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης αστικής διαχείρισης που θα υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων.

Και  η περιοριστική- « (νέο)φιλελεύθερη» και η επεκτατική- «κεϋνσιανή» πολιτική είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Χρειάζεται  προοπτική που να αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά την μήτρα που δημιουργεί μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με  κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Να βγουν επίσης  συμπεράσματα από το ρόλο της διοίκησης του ΟΕΕ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που όλα αυτά τα χρόνια έχει  λειτουργήσει ως μηχανισμός εξωραϊσμού της αντιλαϊκής επίθεσης, έχει  συμβάλλει  στην υποβάθμιση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων και τώρα εμφανίζεται υποκριτικά  ως υπερασπιστής τους. Συζητάνε για την επαγγελματική αποκατάσταση όχι με βάση τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες αλλά με βάση τους σχεδιασμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι στο ίδιο μετερίζι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι οικονομολόγοι  με τις μεγάλες επιχειρήσεις, το αστικό κράτος και τα στελέχη  τους.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί.

Από τη μια είναι τα μονοπώλια με τα στηρίγματά τους και απ’ την άλλη είμαστε εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία  του λαού.

Δίνουμε απάντηση με οργάνωση της αντεπίθεσης, με την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας  μέχρι   την τελική νίκη του λαού,  την κατάκτηση της δικής του εξουσίας.

Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΙΣ 16/7

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30 ΟΜΟΝΟΙΑ.

 


Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:07)