Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΣΑΚ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Να μην εφαρμοστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί κυβέρνησης και μονοπωλίων. Τώρα γενικός Ξεσηκωμός.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στα δύο χρόνια που πέρασαν κλιμακώθηκε η ολομέτωπη επίθεση της πλουτοκρατίας σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ο καθένας πλέον μπορεί να διακρίνει τους φίλους από τους εχθρούς, με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Καταργούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις συνολικά. Μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς άδειες, χωρίς αποζημιώσεις απόλυσης, χωρίς δικαιώματα συνολικά. Μας κλέβουν το εισόδημα με όλο και περισσότερους φόρους και χαράτσια. Κάνουν εμπόρευμα την Υγεία και την Παιδεία. Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρουν την «ανταγωνιστικότητα» και την «ανάπτυξη»! 

Δεν θα σταματήσουν. Η «πάση θυσία» παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει τα μνημόνια της Τρόικας. Όποιος μουντζώνει την τρόικα, αλλά χειροκροτεί την ΕΕ,  κοροϊδεύει τον κόσμο. Όποιος διαφωνεί με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις, την τρόικα, θα πρέπει να είναι και ενάντια στην ΕΕ, τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της. Η Τρόικα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.  

Λένε ψέματα όσοι μας λένε ότι με καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού θα είναι και οι εργαζόμενοι χαρούμενοι και τα μονοπώλια με κέρδη. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Είναι ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου και απαίτηση για πολλά χρόνια πριν, η μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, ώστε να εξασφαλίσουν την υπερκερδοφορία τους, να ανταγωνιστούν την Κίνα, Ινδία.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει στον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι όποιες αψιμαχίες με την αξιωματική αντιπολίτευση(ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) έχουν να κάνουν με το ποια κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα διαφορετικών μερίδων του κεφαλαίου. Όπως και να αποκαλείται μια κυβέρνηση, «δεξιά» ή «αριστερή» ανεξάρτητα από τα συνθήματα όσο ο πλούτος βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων η κατάσταση θα χειροτερεύει, όσο θα συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τις κατευθύνσεις των μονοπωλίων Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που χρόνια μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για ανταγωνιστική οικονομία που θα έφερνε αυξήσεις, θέσεις εργασίας, δικαιώματα. Με το πρόσχημα του «κοινωνικού διαλόγου» καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού, ότι με τους αγώνες δε γίνεται τίποτα, τη μοιρολατρία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει στις γραμμές της βασικά στελέχη του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και η ίδια προσχωρεί σε αυτούς τους μηχανισμούς γιατί επιδιώκει να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα μπροστά στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η κυβερνώσα αριστερά. 

Απόρροια αυτής της γραμμής και αυτής της στρατηγικής είναι και η στάση των οπορτουνιστών σε μια σειρά κλάδους και Ομοσπονδίες, όπου πρωτοστάτησαν στην υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Διαπραγμάτευση, δηλαδή, για το τι και πόσα θα χάσει η εργατική τάξη. 

Αυτοανακηρύσσεται φορέας εξυγίανσης του συνδικαλιστικού κινήματος (σ.κ.) αφού ανακάλυψαν ότι η γραμμή των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχει χρεοκοπήσει. Ο στόχος τους σαφής: να διαλυθούν συνδικάτα και ομοσπονδίες και να αναζητηθεί μορφή οργάνωσης έξω από το χώρο δουλειάς, μακριά από την ταξική αντίθεση με την εργοδοσία. Έχει συνδιαμορφώσει πολλά χρόνια πριν, τη γραμμή της πλειοψηφίας (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ),  ψηφίζοντας όλες τις βασικές θέσεις και κατευθύνσεις των συνεδρίων των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Εδώ και χρόνια, ΠΑΣΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, καταφεύγοντας σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο. 

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ. Οι μεγάλες πολυεθνικές, παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από μια πίττα, που τώρα μεγαλώνει με την κατάργηση Εφοριών, με τα φορολογικά πιστοποιητικά και φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος, αυξάνουν τζίρους και κέρδη. Ταυτόχρονα, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να μην έχουν καμιά σχέση με το σωματείο, αφού είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου! Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε την απειλή της ανεργίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την απλήρωτη εργασία χωρίς ωράριο, ενώ πολλές μικρές επιχειρήσεις - λογιστικά γραφεία, αυτοαπασχολούμενοι, κλείνουν, αφού δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό.

ΜΑΖΙΚΑ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Όσο εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε σε άλλους είτε κυβερνήσεις, είτε συνδικάτα τη λύση των προβλημάτων τίποτε καλό δεν θα έρθει. Χρειάζεται δραστήρια συμμετοχή στις αποφάσεις έλεγχος, πρωτοβουλία κάθε εργαζόμενου. Με οργανωμένη και δραστήρια την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, μπορούμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Σήμερα δεν αρκεί η αγανάκτηση. Απαιτείται άμεσα η μαζική ένταξη των εργαζομένων στα σωματεία, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΚ

Η ΕΣΑΚ Λογιστών πλειοψηφούσα παράταξη στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση της διεκδίκησης κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Στα δυο χρόνια που πέρασαν το Δ.Σ. του σωματείου δεν σταμάτησε να δίνει μάχες μικρές και μεγάλες, συνεχώς μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. 

Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση πολλαπλών συσκέψεων. Συμπαρασταθήκαμε σε συναδέλφους. Διεκδικήσαμε μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα δεδουλευμένες αποδοχές. Εμποδίσαμε απολύσεις και προσπάθειες αλλαγής συμβάσεων.

Καταφέραμε μαζί με άλλα ταξικά σωματεία να αποτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος και νερού σε άνεργους εργαζόμενους.

Εκφράσαμε την ταξική μας αλληλεγγύη σε άλλους κλάδους. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο στο πλευρό των ηρωικών ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι όταν παρουσιάστηκαν φαινόμενα ρατσισμού.

 

Συνάδελφε και Συναδέλφισσα,

 

Με την ψήφο σου στην ΕΣΑΚ , επιλέγεις την ενίσχυση της ταξικής γραμμής, την παραπέρα ενίσχυση του ΠΑΜΕ. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ: Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις και στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 • 7ωρο,  35ωρο,  5νθήμερο με πλήρη ασφαλιστικά  και  μισθολογικά δικαιώματα. 6ωρο, 30ωρο για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για όλους τους μαθητές, σπουδαστές, πρακτικάριους με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
 • Άμεση καταβολή μισθών, ημερομισθίων για χιλιάδες εργαζόμενους που οι εργοδότες τους έχουν απλήρωτους.
 • Αποκλειστικά   Δημόσιο   Σύστημα   Κοινωνικής   Ασφάλισης (Υγεία, συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις  ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
 • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας . Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
 • Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, δημόσιο-δωρεάν, βασικό υποχρεωτικό 12 χρόνο σχολείο για όλους.
 • Νομιμοποίηση των μεταναστών, όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Η μάχη για τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι άρρηκτα δεμένη με τη μάχη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, για δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γενικότερα με την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών.

Απέναντι στην πιστοποίηση αντιτάσσουμε:

 • Κατάργηση του ν. 2515/97 και του Π.Δ. 340/98 και του άρθρου 17 του ν. 3470/2006.
 • Να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ανανέωσης των αδειών
 • Κανένας περιορισμός & εμπόδιο στην εξέλιξη αυτών που ασκούν το λογιστικό επάγγελμα. Μοναδικά κριτήρια εξέλιξης να είναι αυτά που προβλέπονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με βάση την εκπαίδευση και προϋπηρεσία
 • Υποχρεωτική υπογραφή των λογιστικών βιβλίων και ισολογισμών από το λογιστή που τα τηρεί. 
 • Με το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας του κάθε συνάδελφος να πηγαίνει για την απόκτησης της αντίστοιχης ανώτερης άδειας λογιστή. Η προϋπηρεσία να μετράει από τη λήψη του πτυχίου και να υπολογίζεται και ο χρόνος της ανεργίας. Π.χ. Εάν κάποιος π.χ. πτυχιούχος ΑΕΙ έχει 5 χρόνια προϋπηρεσία και δεν έχει πάρει ούτε την Γ΄ τάξη να μην ισχύουν οι χρονικοί περιορισμοί και να μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο για την απόκτηση Α΄τάξης.  
 • Πτυχιούχοι ΤΕΙ των Σχολών Διοίκησης & Οικονομίας πέραν του τμήματος της Λογιστικής στην Α τάξη. Όποιος έχει το πτυχίο ή το σύνολο της προϋπηρεσίας για την αντίστοιχη άδεια, να πηγαίνει για την απόκτησή της. 
 • Κατάργηση των ποινών και κυρώσεων σε βάρος του λογιστή, κατάργηση της συνυπευθυνότητας.
 • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση - Πτυχίο με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

ΑΝΕΡΓΙΑ

Το πρόβλημα της ανεργίας μαστίζει τους εργαζόμενους και πλήττει ιδιαίτερα τη νεολαία και τις γυναίκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

 • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους
 • Το διάστημα της ανεργίας αναγνωρίζεται χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων σαν συντάξιμος χρόνος. Ιδιαίτερα οι απολυμένοι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους και παραμένουν άνεργοι επί δύο χρόνια και έχουν συμπληρώσει 4.050 μέρες ασφάλισης, δικαιούνται πλήρη κύρια και επικουρική σύνταξη κ.α..

 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Η καταστολή των αγώνων δεν πρόκειται να φοβίσει τους εργαζόμενους που παλεύουν για τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δίκιο του και ενώνουμε τον αγώνα τους με το δικό μας. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.

Οι ώρες είναι κρίσιμες! Απέναντι στην συμμαχία των μονοπωλίων, Ε.Ε. και κυβερνήσεων να προτάξουμε την δική μας συμμαχία, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών και είναι πιο ρεαλιστικός από ποτέ.

Τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστείς, να οργανωθείς στο σωματείο. Να καθυστερήσεις, να παρεμποδίσεις και να ανατρέψεις την πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα.

Μην περιμένεις από κανέναν  λύσεις των προβλημάτων σου. Πρέπει να πάρεις την υπόθεση στα δικά σου χέρια μαζί με τους συναδέλφους σου μέσα στο χώρο δουλειάς σου και στην γειτονιά σου. Με την συμμετοχή σου στις αρχαιρεσίες δυναμώνεις το Σωματείο.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:

- Έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή χρέους.

-  Εργατική, λαϊκή εξουσία για να σωθεί ο λαός, ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΚΥΡΙΑΚΗ

2 Δεκεμβρίου 2012

9.30 - 17.30

ΤΡΙΤΗ

4 Δεκεμβρίου 2012

12.30 - 20.30 

ΤΕΤΑΡΤΗ

5 Δεκεμβρίου 2012

12.30 - 20.30 

ΣΑΒΒΑΤΟ

8 Δεκεμβρίου 2012

9.30 - 17.30

ΚΥΡΙΑΚΗ

9 Δεκεμβρίου 2012

9.30 - 17.30

ΤΡΙΤΗ

11 Δεκεμβρίου 2012

12.30 - 20.30 

ΤΕΤΑΡΤΗ

12 Δεκεμβρίου 2012

12.30 - 20.30 

Απαραίτητα: Βιβλιάριο ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

 

Τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Εμείς θα τους ανατρέψουμε.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:05)