Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚENTΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΔΠΚ-Ο


 

Η Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΠΚ-Ο) καταγγέλλει στους συνάδελφους οικονομολόγους την άθλια μεθόδευση της πλειοψηφείας  της Κεντρικής Διοίκησης (ΚΔ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) η οποία, παρά την κάθετη διαφωνία της παράταξής μας, αποφάσισε να μην καλέσει στην εκδήλωση-συζήτηση για την ελληνική οικονομία ως εισηγητές πολιτικά κόμματα αλλά να παραχωρήσει το λόγο αποκλειστικά σε καθηγητές και τεχνοκράτες «ειδικούς».

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η απόφαση της Κ.Δ. Εντάσσεται στη σχεδιασμένη προπαγανδιστική προσπάθεια που επιχειρείται τελευταία προκειμένου να εξισωθούν στη συνείδηση του λαού όλα τα πολιτικά κόμματα ως συνύπευθα της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο λαός μας, να αξιοποιούνται  στην προβολή της κυρίαρχης πολιτικής και ιδεολογίας «ειδικοί  τεχνοκράτες» που κάνουν την «βρώμικη» δουλειά δίχως να λογοδοτούν σε κανένα. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να πετύχουν παράλληλους στόχους.

 

  • Θέλουν να  «τσουβαλιάσουν» το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που έγκαιρα ενημέρωσε για τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τη θύελλα που έρχεται όταν οι άλλες δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου πανηγύριζαν για τη είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, που σταθερά και με συνέπεια εναντιώνεται στην αντιλαϊκή επίθεση καλώντας σε αγώνα για  αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και οικονομία, με όλα τα άλλα κόμματα που προπαγάνδιζαν με φανατισμό τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την Ε.Ε. ως ένα μονόδρομο που οδηγεί στη λαϊκή ευημερία.
  • Καλλιεργούν στη λαϊκή συνείδηση την αποδοχή της γνώμης των «ειδικών» «οικονομολόγων αναλυτών» που είτε προέρχονται από το ΔΝΤ είτε από την Ε.Ε. είτε τα ελληνικά πανεπιστήμια,  οι οποίοι διαφωνούν συμφωνώντας ότι  υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας και επομένως αυτό που πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι είναι η μορφή - το μίγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι οι ίδιοι οι Ειδικοί «οικονομολόγοι» που τόσα χρόνια, σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ε.Ε., προπαγάνδιζαν αυτή τη  πολιτική που τα αποτελέσματα της βιώνει δραματικά σήμερα ο λαός μας.
  • Θέλουν να προστατέψουν τους πολιτικούς τους φορείς από την ενδεχόμενη αποδοκιμασία του κόσμου και να κρύψουν την συμφωνία των παρατάξεων τους με την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου. Θέλουν να προστατέψουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού υπερασπίζονται σταθερά την καπιταλιστική οικονομία και το μονόδρομο της Ε.Ε. και προπαγανδίζουν διάφορες «ευρωπαϊκές λύσεις» κρύβωντας ότι στόχος της Ε.Ε. είναι και θα είναι πάντα να προωθεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

 

 

Συνάδελφε,

Η Πανεπιστημονική σε  καλεί να γυρίσεις την πλάτη στα αστικά κόμματα και να δυναμώσεις την πάλη σου με όλες τις μορφές μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η οποιαδήποτε θετική, για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλαγή στη χώρα θα είναι αποτέλεσμα του Οργανωμένου και Πολιτικοποιημένου αγώνα. Το καπιταλιστικό οικοδόμημα δεν κλονίζεται από υβριστικά συνθήματα και προπηλακισμούς, από «ακομμάτιστα» και «απολιτικά» κινήματα. Ο πραγματικός πόλεμος, η σύγκρουση γίνεται στους τόπους δουλειάς, εκεί όπου παράγεται ο πλούτος, εκεί όπου πραγματοποιείται η εκμετάλλευση και γεννιέται η κερδοφορία, εκεί όπου «βασιλεύει» η εργοδοτική τρομοκρατία.

 

Συνάδελφε,

Η ταξική πάλη είναι σκληρή και το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο. Τα αυθόρμητα ξεσπάσματα χρειάζεται να μετατραπούν σε συνειδητή πολιτική δράση με αιτήματα που θα απορρίπτουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, την πολιτική που θεοποιεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, με αιτήματα που θα βάζουν πραγματικό δυναμίτη στα θεμέλια αυτού του σαπισμένου εκμεταλλευτικού συστήματος.

 

Συνάδελφε δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

  • Δυναμώνουμε, μαζικοποιούμε τα σωματεία μας.
  • Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ  και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα  παλεύουμε από κοινού να ανατρέψουμε  τα σχέδια πτώχευσης του λαού, να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

 

 

7/7/2011

 


Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 10:58)