Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Κϊνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο)

 

Συνάδελφε,

η  πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε. (ΔΗΚΙΟ, ΠΑΣΚΟ, ΠΟΦΕΕ) με την παρότρυνση της ΑΚΙΟΕ και τη συναίνεση της ΣΕΠΟ, παρά και ενάντια στις εκκλήσεις της Πανεπιστημονικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών προχώρησε, στα πλαίσια του νέου φορολογικού νόμου, στην κοινοποίηση στο  TAXIS NET μόνο εκείνων των λογιστών-φοροτεχνών που ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, εξαιρώντας όσους δεν είχαν ενδώσει στον εκβιασμό των ετήσιων ληστρικών ανανεώσεων, δημιουργώντας στις σημερινές συνθήκες τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους.

Ακόμη και μετά από την έκδοση, με προκλητική καθυστέρηση, της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητήθηκε από το Ο.Ε.Ε. να αποσταλεί «το αρχείο των λογιστών-φοροτεχνικών με άδειες που είναι σε ισχύ, δηλαδή δεν έχουν ανακληθεί νομίμως, ανεξαρτήτως εάν τα πρόσωπα αυτά οφείλουν τη συνδρομή τους», η κατάπτυστη πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα αλλά λειτουργώντας ως βασιλικότερη του Βασιλέως με επιστολή της «διορθώνει» το Υπουργείο Οικονομικών αφού του «υπενθυμίζει» ότι «η άδεια λογιστή-φοροτεχνικού είναι σε ισχύ εφόσον έχει ανανεωθεί το δελτίο της επαγγελματικής ταυτότητας».

Σε  περίοδο κρίσης λοιπόν και γενικευμένης αντεργατικής -αντιλαϊκής επίθεσης, οι καθεστωτικές δυνάμεις στο ΟΕΕ συνεχίζουν με ζήλο να υπηρετούν την κυρίαρχη πολιτική και  να κλιμακώνουν την εισπρακτική αφαίμαξη στους πιο αδύνατους οικονομικά εργαζόμενους και αυτοαπασχολουμένους λογιστές, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των μεγάλων λογιστικών συμβουλευτικών επιχειρήσεων και στη μονοπώληση του κλάδου.

Παράλληλα επιδιώκουν  την επέκταση της πιστοποίησης-διαπίστευσης και σε άλλες κατηγορίες μελών του Ο.Ε.Ε. στην κατεύθυνση της Μπολόνια και της συνθήκης Μπολκεστάιν.

Η ΔΠΚ-Ο έχει εκφράσει τη συνολική αντίθεση της  τόσο στην πιστοποίηση και ηλεκτρονική υπογραφή όσο και στην αδειοδότηση των λογιστών. Κατήγγειλε την πλειοψηφία του ΟΕΕ γιατί συναίνεσε στη διασύνδεση του μητρώου μελών του ΟΕΕ και λογιστή-φοροτεχνικού με το ΤΑXIS και το χαράτσωμα των λογιστών μελών του ΟΕΕ, που ενώ έχουν άδεια δε μπορούν να κάνουν χρήση της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους λογιστές  να βγάλουν συμπεράσματα. Να απαιτήσουν να σταματήσει η διαδικασία της πιστοποίησης και η επέκταση της και σε άλλες κατηγορίες - ειδικότητες.

ΟΧΙ στην υποβάθμιση των ακαδημαϊκών πτυχίων.

ΟΧΙ στην απαξίωση της εργατικής μας δύναμης.

Η απόκτηση του πτυχίου να είναι η μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματός. Κατάργηση των διαδικασιών της «δια βίου αξιολόγησης» και «πιστοποίησης».

Δεν περιορίζουμε τη συμμετοχή και τη δράση μας στα πλαίσια του Ο.Ε.Ε.

Οργανωνόμαστε στα ταξικά σωματεία, συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Συγκρουόμαστε συνολικά με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τους θεσμούς που το υπηρετούν.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 12:04)