Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/5/2011

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο)

 

Το Προεδρείο του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ, ΠΑΣΚΟ και ΠΟΦΕΕ) με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια των ΑΚΙΟΕ και ΣΕΠΟ προχώρησε στη διασύνδεση του μητρώου μελών του ΟΕΕ και λογιστή-φοροτεχνικού με το ΤΑXIS.Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της  επιβολής της πιστοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής, που φορτώνει με μεγάλες ευθύνες τους φοροτέχνες-λογιστές, απαλλάσσοντας το κράτος και τις επιχειρήσεις από την ευθύνη που τους αναλογεί, και λειτουργεί ως βασικός μοχλός στη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κλάδου.

Η επιδίωξη της διασύνδεσης είναι το χαράτσωμα των λογιστών μελών του ΟΕΕ με το εισπρακτικό μέτρο των αδειών και των ανανεώσεών τους (Ν. 2515/97). Μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα. Ενώ έχουν άδεια, δεν μπορούν να κάνουν χρήση της και τους ζητείται να καταβάλλουν ποσά μέχρι και 800 ευρώ αναδρομικά. Στο σοβαρό αυτό ζήτημα έρχονται να προστεθούν και προβλήματα που έχουν  προκύψει από τη διαδικασία της διασύνδεσης.

Η ΔΠΚ-Ο έχει εκφράσει τη συνολική αντίθεση της  τόσο στην πιστοποίηση και ηλεκτρονική υπογραφή όσο και στην αδειοδότηση των λογιστών. Έγκαιρα αντέδρασε στο σχεδιασμό της πλειοψηφίας του ΟΕΕ για τη διασύνδεση. Η ΠΟΛ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ έκανε παρεμβάσεις  σε ΟΕΕ και Υπουργείο Οικονομικών, όπου ενώ αρχικά υπήρξε δέσμευση αποσύνδεση της οικονομικής τακτοποίησης από το TAXIS, δεν έγινε καμία αλλαγή. Η πλειοψηφία του προεδρείου του ΟΕΕ αρνείται να ζητήσει  να σταματήσει η εφαρμογή του TAXIS ΝΕΤ, έστω και για τη φετινή χρονιά.

Πιστές στην κυρίαρχη πολιτική οι καθεστωτικές δυνάμεις του ΟΕΕ σε περίοδο κρίσης χτυπούν τους πιο αδύνατους οικονομικά εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους λογιστές, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των εταιρειών και στην μονοπώληση του κλάδου.

Οι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και άνεργοι λογιστές πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να απαιτήσουν να σταματήσει η διαδικασία χαρατσώματος και  πιστοποίησης.

Να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ συμμετέχοντας και στην απεργία στις 11 Μάη.

Να συγκρουστούν συνολικά με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική όπως αυτή εκφράζεται και στο ΟΕΕ.

Για μέτωπο Αντίστασης, Απειθαρχίας και Αντεπίθεσης, για ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 18:43)