Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 34 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010

Ανακοίνωση της «Πανεπιστημονικής» (ΔΠΚ-Ο)

για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Η Πανεπιστημονική χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους εκείνους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους   και άνεργους οικονομολόγους που με συνέπεια έδωσαν την εκλογική μάχη και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ενίσχυση της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Ο.Ε.Ε..

Η Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) κατέγραψε μεγάλη άνοδο στην Αττική τόσο σε ποσοστό (8,19% από 6,08%) όσο και σε ψήφους (491 από 427) ενώ  πανελλαδικά σημειώνει μικρή αύξηση  (ποσοστό 5,42% από 4,84%) και ενισχύει την παρέμβασή της στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων κατά μια έδρα (11 από 10 έδρες).

Η πολύμορφη στήριξη του κεφαλαίου προς τις κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις, οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε δημόσιους υπαλλήλους και μισθωτούς λογιστές και ελεγκτές των ιδιωτικών ομίλων, η συντονισμένη καλλιέργεια συντεχνιακών αυταπατών σε αυτοαπασχολούμενους λογιστές, έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, όπου καταγράφηκε μεγάλη πτώση της παράταξης της ΝΔ (ΔΗΚΙΟ) με παράλληλη όμως αύξηση της ΠΑΣΚΟ-Σ (ΠΑΣΟΚ) και των συντεχνιακών παρατάξεων ΑΚΙΟΕ και ΠΟΦΕ-Ε.

Ωστόσο, με την ενίσχυση της Πανεπιστημονικής αναδεικνύονται νέες δυνατότητες συσπείρωσης ευρύτερων τμημάτων εργαζόμενων οικονομολόγων σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης. Δημιουργούνται, σε συνθήκες πρωτόγνωρης αντιλαϊκής επίθεσης,  καλύτερες  προϋποθέσεις ανασύνταξης του κινήματος στο χώρο των εργαζόμενων οικονομολόγων μέσα από τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

 

17/12/2010

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:26)