Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΗ-ΛΟΓΙΣΤΗ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 


Συνάδελφε Οικονομολόγε,

 

Ο πρόσφατος άδικος και αντιλαϊκός φορολογικός νόμος 3842/2010, εκτός των άλλων, προανήγγειλε την  καθιέρωση της «Πιστοποίησης» των Φοροτεχνών Λογιστών.

Μια ακόμη διαδικασία, σε συνέχεια εκείνης των αδειών που καθιέρωσε ο νόμος 2515/97 και το ΠΔ 340/98.

Ένα ακόμη μέτρο που «χτυπά» αποφασιστικά τη σύνδεση του ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών με τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα είχαν απομείνει και απορρέανε από αυτό.

Χθες οι εξετάσεις «αναβάθμισης» οι οποίες καταργήθηκαν με αγώνες, σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης», από αύριο η «Πιστοποίηση». Αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση των οδηγιών της Μπολόνιας και της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Ζητούμενο η μετατροπή του Πτυχίου (σε όλες τις βαθμίδες) σε απλό αποφοιτήριο και η «παραγωγή» πτυχιούχων – φθηνών εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων που θα κυνηγούν δια βίου πιστωτικές μονάδες.

Μέσω της πιστοποίησης διευκολύνεται η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση των φοροτεχνικών και λογιστικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές-συμβουλευτικές εταιρείες. Προσφέρεται στο κεφάλαιο νέο πεδίο τοποθέτησης και κερδοφορίας, ενισχύεται η θέση των διεθνικών και μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Με την καθιέρωση της πιστοποίησης η μεγάλη μάζα αυτοαπασχολούμενων μικροεπαγγελματιών φοροτεχνών  λογιστών  θα οδηγηθεί σταδιακά σε αφανισμό αφού δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήρια και τους περιορισμούς που θα επιβληθούν (π.χ. ελάχιστη υποδομή, απασχολήσιμο προσωπικό, κάλυψη ασφαλιστικού κινδύνου πελατών και Δημοσίου, κυρώσεις  κλπ). Στην πλειοψηφία τους προορίζονται να επανδρώσουν τις στρατιές  των χιλιάδων φθηνών ευέλικτων εργαζόμενων που καθημερινά βιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση.

 

Οι δυνάμεις της Συναίνεσης και του Ευρωμονόδρομου στο Οικονομικό Επιμελητήριο ( ΔΗΚΙΟ, ΠΑΣΚΟ, ΑΚΙΟΕ, ΣΕΠΟ) και η συντεχνία της   ΠΟΦΕΕ για μια ακόμη φορά όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην αντιδραστική ρύθμιση, αλλά με δική τους πρωτοβουλία εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση σχετική πρόταση που ενσωματώθηκε στο εν λόγω φορολογικό νόμο, με την οποία καθιερώνεται το Ο.Ε.Ε ως φορέας διαπίστευσης της πιστοποίησης των Φοροτεχνών Λογιστών.

Απέναντι στις υποτιθέμενες «απελευθερώσεις» των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων που προωθούν οι  ευρωενωσιακές οδηγίες για λογαριασμό του κεφαλαίου, επανειλημμένα έχουμε καταθέσει στην Κεντρική Διοίκηση και τις Συνελεύσεις των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε προτάσεις καταδίκης- απειθαρχίας και οργάνωσης μετώπου αντίστασης μαζί με το συνεπές και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι οποίες όμως συστηματικά απορρίπτονταν από το σύνολο των άλλων παρατάξεων.

Ως Δημοκρατική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) εκφράζουμε  τη συνολική μας αντίθεση στις πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις.

Το μόνο «πιστοποιητικό» που αναγνωρίζουμε είναι το πτυχίο που περικλείει - αναφέρεται σε συγκεκριμένο επιστημονικό και γνωστικό περιεχόμενο και από το οποίο πρέπει να απορρέουν και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στενά δεμένες με τα παραπάνω είναι οι προτάσεις μας για την παιδεία και τηνεκπαίδευση. Το ενιαίο της εκπαίδευσης, το περιεχόμενο σπουδών, το μέτωπο απέναντι στην εμπορευματοποίηση, τον κατακερματισμό και την αποσπασματικότητα τμημάτων και γνώσεων.

Την ίδια ριζική αντίθεση εκφράζουμε στην καθιέρωση της «ηλεκτρονικής» υπογραφής. Στην πράξη το «δικαίωμα στην υπογραφή» σημαίνει απλώς το «δικαίωμα» στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στην μετακύλιση της ευθύνης στον εργαζόμενο επαγγελματία, στην αποσιώπηση των εργοδοτικών και κρατικών ευθυνών.

 

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι οικονομολόγοι

η ΔΠΚ-Ο σας καλεί :

  • Να  αποδυναμώσετε και να  καταδικάσετε τις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, της συναίνεσης και ενσωμάτωσης στο Ο.Ε.Ε. και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα

 

  • Να αλλάξετε το πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων με ενίσχυση του αγωνιστικού ταξικού πόλου  προκειμένου:
    • να οργανωθεί μέτωπο αντίστασης στις αντιδραστικές,    αντιλαϊκές, φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους
    • να αναπτυχθεί η ταξική πάλη στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών ενάντια στην ανταγωνιστικότητα και  κερδοφορία του κεφαλαίου που προωθείται και με τις πιστοποιήσεις-διαπιστεύσεις.

 

Πάλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διεκδίκηση ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, του δρόμου της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας. Δηλαδή του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

 

 

24/9/2010

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:15)