Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 33 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ 61Η ΣτΑ 6/2010

Σήμερα 3 Ιουλίου 2010, εμείς που συμμετέχουμε στην  61η ΣΤΑ του Ο.Ε.Ε. :

Καταγγέλλουμε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση πιστή στις επιταγές του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχετικό νομοσχέδιο ανατρέπει ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφορικά με ασφαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με την κοινωνική ασφάλιση για να γίνει ακόμη φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας, οδηγώντας μας σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Οι εργαζόμενες γυναίκες μπαίνουν στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης. Πετσοκόβονται τα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα πείνας και εξαθλίωσης. Περιορίζονται δραματικά οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων. Προβλέπονται δραστικές περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές παροχές.

Κανένας δε γλιτώνει, γυρίζουν το λαό δεκάδες χρόνια πίσω.

Τραγικότερες θα είναι οι συνέπειες για το μεγάλο ποσοστό της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα της νεολαίας, αφού τα 40 χρόνια εργασίας με 300 ένσημα είναι άπιαστο όνειρο, με δεδομένη τη διόγκωση της ανεργίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Κανένας δε δικαιούται να περιμένει τη σφαγή του. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες.

Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση. Αυτό το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν τη λεηλασία των Ταμείων από το μεγάλο κεφάλαιο με την εισφοροδιαφυγή, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, με την ανασφάλιστη εργασία.

Ο στόχος κυβέρνησης και ΕΕ είναι να απαλλαχθούν κράτος και μεγαλοεργοδοσία από κάθε ασφαλιστική εισφορά  για να γίνει ακόμη φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη. Για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για να διασφαλιστεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που ευθύνεται για την κρίση, το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

Έχουμε χρέος να μη συμβιβαστούμε με αυτή τη μεγάλη και επικίνδυνη οπισθοδρόμηση, όταν σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες, λόγω της ασύγκριτα υψηλότερης παραγωγικότητας σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, να μειωθούν δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας και να αυξηθούν ταυτόχρονα οι μισθοί, οι συντάξεις, να διευρυνθούν οι παροχές Υγείας, Πρόνοιας, τα κοινωνικά δικαιώματα.

Μονόδρομος η οργάνωση ενιαίου αποφασιστικού αγώνα  κατά των αντεργατικών μέτρων, κατά του μνημονίου.

Ο συμβιβασμός και η υποταγή είναι κίνδυνος- θάνατος για το λαό

Όλοι στη μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, για την υπογραφή συμβάσεων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όλοι με το ΠΑΜΕ  στην απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:23)