Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ-ΔΠΚ/Ο ΣΤΗΝ 71η ΣτΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στη 71η Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου για το 2015 και τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Ο.Ε.Ε.

-Για τον προϋπολογισμό:

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΔΠΚ/Ο ψήφισε «ΚΑΤΑ». Ο προϋπολογισμός βασίζεται εξ ολοκλήρου στις συνδρομές των μελών του και στο χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών-μελετητών. Ο προϋπολογισμός έχει στόχο να υλοποιήσει δράσεις που στηρίζουν αντιλαϊκή πολίτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και υπηρετούν ευρύτερα την χειραγώγηση των εργαζόμενων οικονομολόγων στις ανάγκες των μονοπωλίων.

Δεν προβλέπεται με ευθύνη της κυβέρνησης καμιά χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του Ο.Ε.Ε., τόσο για την διενέργεια δωρεάν σεμιναρίων όσο και για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θεωρεί απαράδεκτο το χαράτσωμα των 30€ για τα ετήσια υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τους λογιστές-φοροτέχνες προκειμένου να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται κάθε χρόνο. Απαίτησε την κατάργηση του αντίτιμου των 30 € και να  γίνονται δωρεάν τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Επίσης τόνισε την ανάγκη να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσι των 15€ για την έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης. Επανέφερε το ζήτημα της μείωσης των συνδρομών των μελών του Ο.Ε.Ε. και την διεκδίκηση να χρηματοδοτείται το Επιμελητήριο αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ως κρατικός θεσμός.

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ-ΕΣΚΟ. Η ΣΥΝΑΡΟ δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας.

 

-Για το θεσμικό πλαίσιο του Ο.Ε.Ε.:

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο από την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης. Οι τροποποιήσεις αυτές μετατρέπουν το Επιμελητήριο σε ένα ακόμα πιο αντιδραστικό θεσμό, επισημοποιούν τον πιο ενεργό ρόλο του στη διαχείριση ευρωενωσιακών προγραμμάτων εκμετάλλευσης των ανέργων, ενισχύουν την επιχειρηματική δράση και υιοθετούν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό Κώδικα Δεοντολογίας για τους Λογιστές–Φοροτέχνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πλειοψηφία δεν υιοθετήθηκαν ούτε μια σειρά αποφάσεις από παλιότερες ΣτΑ που ενίσχυαν στοιχειωδώς τον έλεγχο των αποφάσεων από τα μέλη του.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ζήτησε να συζητηθούν ενιαία οι τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο σε επόμενη ΣτΑ, έτσι ώστε να έχει προηγηθεί ολοκληρωμένη συζήτηση και ενημέρωση για τις τροποποιήσεις. Επιπλέον τόσο οι αποφασισμένες αλλαγές όσο και οι επόμενες που αφορούν τη δομή και την λειτουργία των οργάνων έχουν ενιαία φιλοσοφία και δεν μπορεί να συζητούνται αποσπασματικά με τρόπο αποπροσανατολιστικό.

Οι τροποποιήσεις εγκρίθηκαν με τις ψήφους ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ(παρά τις κορώνες της)-ΕΣΚΟ. Η ΣΥΝΑΡΟ ζήτησε να συζητηθούν οι τροποποιήσεις ενιαία σε επόμενη ΣτΑ, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τον αν εγκρίνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις.