Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .

Η απελευθέρωση των αερομεταφορών και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στα πλαίσια υλοποίησης της πολιτικής της Ε.Ε. και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, με στόχο την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία τους.

Πολιτική που υλοποιούνταν τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας και συνεχίζει να υλοποιείται τώρα από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας και την καπιταλιστική κρίση ως αφορμή.

Φιλέτα γης όπως ο Ερημίτης, ο Ίσσος κλπ. αλλά και κερδοφόροι τομείς στρατηγικής σημασίας όπως λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια και άλλα, δίνονται βορά στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι να βγάζουν τώρα στο σφυρί και τα αεροδρόμια της χώρας μας και φυσικά το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Η πολιτική αυτή δεν αφήνει από έξω και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αφού από δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ίδρυση, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, ουσιαστικά τη διαλύει.  Επιπλέον, εντάσσει τον εναέριο χώρο της χώρας μας στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (ΕΕΟ) με ότι αυτό συνεπάγεται στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και της ασφάλειας των πτήσεων.

 

Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Κέρκυρας θα έχει αρνητικές συνέπειες:

  • Στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, αφού θα υπάρξουν απολύσεις.
  • Στο επιβατικό κοινό, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει την αύξηση των τελών των αεροδρομίων που θα επιβάλλουν οι ιδιώτες «επενδυτές».
  • Στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας και ιδιαίτερα της πόλης της Κέρκυρας, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους «επενδυτές» να δημιουργήσουν εμπορικά κέντρα, «τοπικούς πόλους ανάπτυξης» στο χώρο του αεροδρομίου.

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο) καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ της Κέρκυρας να απαιτήσουμε:

  • Να μην ξεπουληθεί κανένα αεροδρόμιο ού     τε φυσικά αυτό της Κέρκυρας.
  • Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι 3913/2011 και 4146/2013 που αφορούν τη διάλυση της ΥΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και αεροναυτιλίας καθώς και οι κυρώσεις συμφωνίας που έχουν ψηφιστεί για τον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό (ΕΕΟ).
  • Η ΥΠΑ να παραμείνει ενιαία και δημόσια υπηρεσία με όλες τις αρμοδιότητές της για την ίδρυση, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου της αεροναυτιλίας και του αεροδρομίου των Σπάτων. Ενταγμένη σε ένα δημόσιο φορέα αερομεταφορών για την ασφαλή, συχνή, οικονομική και ποιοτική μεταφορά.
  • Ο ελληνικός εναέριος χώρος να μην καταστεί μέρος του ενιαίου εναέριου χώρου της ΕΕ αλλά να παραμείνει στην αποκλειστική κυριότητα του Ελληνικού κράτους για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και την αποτελεσματική ασφάλεια των πτήσεων.

 

 

Κέρκυρα, 17/9/2014

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2014 12:10)