Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 59Η ΣτΑ 6/2009

Ευρετήριο Άρθρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 59Η ΣτΑ 6/2009
Συνέχεια άρθρου
Όλες οι Σελίδες

Και μέσα από την 59η Σύνοδο των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ) του Ο.Ε.Ε. τον Ιούνιο 2009 επιβεβαιώθηκε ο ρόλος και ο χαρακτήρας  του Ο.Ε.Ε που σαν σύμβουλος του αστικού  κράτους προωθεί την κυρίαρχη πολιτική και την ενσωμάτωση σε αυτήν. Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφαλαιοκράτες – κυβέρνηση – ΕΕ με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του Ευρομονόδρομου προηγουμένως στο όνομα της Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας τώρα στο όνομα της κρίσης έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων μαζί και των εργαζομένων οικονομολόγων.

Αυτή η πολιτική περνάει και προωθείται μέσα από το ΟΕΕ από τις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΑΚΙΟΕ με τη συνδρομή και τη συναίνεση της ΣΕΠΟ (ΣΥΝ)

Δικαιώνονται οι θέσεις , η πολιτική και η πρακτική της ΔΠΚ-Ο ότι πρόκειται για μια βαθιά ταξική πολιτική που ασκείται για λογαριασμό του κεφαλαίου των μονοπωλίων για την εξυπηρέτηση του συστήματος, την αντιμετώπιση των δυσκολιών κίνησης και  αναπαραγωγής του κεφαλαίου και της κρίσης του τον αδιέξοδο για τους εργαζόμενους δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης , το ταξικό περιεχόμενο της ανάπτυξης  την απάτη του «Ανάπτυξη για όλους» που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις. ότι  δεν συμπλέουν καθόλου οι επιδιώξεις του Κεφαλαίου με τα συμφέροντα των εργαζομένων, Αντίθετα η όξυνση της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, για το χτίσιμο του Μετώπου που θα αμφισβητήσει την δύναμη και στην πορεία θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, για λαϊκή εξουσία  και οικονομία. Όλες οι ανατροπές στα Δικαιώματα και η χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων στην περίοδο της καπιταλιστικής  ανάπτυξης το επιβεβαιώνουν. Και σήμερα οι ίδιες δυνάμεις βάζουν πλάτη για να περάσει η πολιτική που θέλει αφενός να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και αφετέρου να επιταχύνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις  ώστε την επόμενη της κρίσης να διαμορφωθεί ένα τοπίο με ένα εργατικό δυναμικό σε συνθήκες μέγιστης εκμετάλλευσης πλήρως υποταγμένο στο κεφάλαιο και τις ανάγκες του. Για αυτό συσκοτίζουν τις αιτίες που γεννούν αναπαράγουν την κρίση, παρουσιάζοντας σαν αιτία την ακολουθούμενη πολιτική, αποσπασμένη από την οικονομία, τους οικονομικούς νόμους που αυτή υπηρετεί τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Συσκοτίζοντας τις αιτίες (οι δυνάμεις της κυρίαρχης πολιτικής και του οπορτουνισμού) για να βάλλουν πλάτη για να περάσουν οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σήμερα. Με την παρέμβασή μας αναδείξαμε τις αιτίες της κρίσης τους 2 δρόμους Ανάπτυξης την ανάγκη του αγωνιστικού Μετώπου Πάλης για αντίσταση και αντεπίθεση   για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση για πλαίσιο πάλης με βάση τις ολοένα και διευρυνόμενες ανάγκες. Επικοινωνήσαμε τη δράση μας στους άξονες: