Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 9/2008

Ευρετήριο Άρθρου
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 9/2008
Συνέχεια άρθρου
Όλες οι Σελίδες

Όλοι την Τετάρτη,10 Σεπτεμβρίου, 6.30μμ, στη Βουλή

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κλιμακώνει την αντιλαϊκή της επίθεση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διασφαλίζει με προκλητικό τρόπο νέες φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο την ίδια στιγμή που προσθέτει νέα φορολογικά βάρη σε αυτοαπασχολούμενους,  μικρές επιχειρήσεις αλλά και μισθωτούς εργαζόμενους με Δ.Π.Υ.

Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, καταργεί για χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους το αφορολόγητο όριο των € 10.500  ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων  από 25% σε 20% χαρίζοντας δισεκατομμύρια € σε μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει τη διόγκωση του δημόσιου χρέους επιβάλλοντας «κεφαλικό» φόρο σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και μικροβιοτέχνες που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας και αντιμετωπίζουν ήδη τις συνέπειες από την εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια αντιλαϊκή πολιτική του «ευρωμονόδρομου» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Προσπαθεί με τροπολογίες-κοροϊδία να ξεγελάσει τους νέους εργαζομένους - επαγγελματίες.

Τη στιγμή που ανατρέπονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και «καθιερώνεται»  μισθωτή εργασία με Δ.Π.Υ., καλούνται οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τον κίνδυνο της απόλυσης και να καταγγείλουν με δήλωσή τους τον εργοδότη τους!!!  Επίσης καλούνται να πληρώσουν άμεσα όσοι έχουν ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας τους καθώς και όσοι εργάζονται σε περισσότερους από έναν εργοδότη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος και άλλων αντιλαϊκών μέτρων:

  • Αυξάνει κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, ανεξαρτήτου κυβισμού.
  • Καταργεί ορισμένους «ειδικούς λογαριασμούς» με στόχο μεταξύ άλλων  την οριστική κατάργηση βασικών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Επαναφέρει τη περιβόητη «λίστα» στα φάρμακα με κριτήριο το κόστος και όχι την υγεία των ασφαλισμένων.

 

Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σαν μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης. «Το τυρί είναι λίγο και η φάκα τεράστια».

Το σχέδιο διχασμού μισθωτών – ελευθέρων επαγγελματιών

που προωθείται θα ναυαγήσει.

Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί η ολοένα και μεγαλύτερη επιβάρυνση των μισθωτών από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας και τη μη αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας που «καταπίνει» την όποια ονομαστική αύξηση  των μισθών.