Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΚΔ 4/2010

Ευρετήριο Άρθρου
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΚΔ 4/2010
Συνέχεια άρθρου
Όλες οι Σελίδες

Με αφορμή την προσφυγή εκ νέου, στις 12/4/2008,  σε Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ)  για την εκλογή νέας Κεντρικής Διοίκησης λόγω μη συγκρότησης προεδρείου του ΟΕΕ,

η ΔΠΚ-Ο απευθύνεται :

στους εργαζόμενους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους  και ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους, υποαπασχολούμενους  και ετεροαπασχολούμενους οικονομολόγους και καταγγέλλει  ως  αποκλειστικά υπεύθυνες για αυτή την εξέλιξη κατ΄ αρχήν τις παρατάξεις ΔΗ.ΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ-Σ που όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχούν στα όργανα του ΟΕΕ.

Οι ΔΗ.ΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ-Σ,

  • ενώ συμφωνούν, εφαρμόζουν και προωθούν, και μέσω του ΟΕΕ, διαχρονικά την κυρίαρχη πολιτική, την αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (μεταρρυθμίσεων) οι οποίες απαντούν στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου για ενίσχυση και μεγέθυνση της κερδοφορίας του,
  • ενώ συμπλέουν με την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή στρατηγική της Λισσαβόνας, πολιτική την οποία οι πολιτικοί τους φορείς προωθούν και συγκεκριμενοποιούν εναλλάξ από θέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσής.
  • ενώ συμπίπτουν στα βασικά και τα κύρια με βάση τις θέσεις τους και την πρακτική τους, για παραταξιακούς λόγους, παρουσιάζοντας υποτιθέμενες διαφορές, δημαγωγούν γύρω από τη συγκρότηση προεδρείου.

Χρησιμοποιήθηκαν προσχήματα όπως η σειρά σε σχέση με τα αξιώματα,  η «ανυπαρξία» της διοίκησης στο «οικονομικό γίγνεσθαι» της χώρας,  η στήριξη του προεδρείου χωρίς συμμετοχή σε αυτό κ.ά .

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε τόσο η ΑΚΙΟ-Ε με την  συντεχνιακή της πρακτική,  όσο και η ΣΕΠΟ με την διαταξική  και ουδέτερη της θέση.

ΕΝΩ από την πρώτη συνεδρίαση δίνανε όρκους «για το καλό του επιμελητηρίου», ΕΝΩ κυριαρχούνται από  τη λογικής της συναίνεσης, της συνδιαχείρισης, ΕΝΩ συμμετέχουν στα προεδρεία των Περιφερειακών Διοικήσεων του ΟΕΕ, συμπορεύονται και συνεργάζοντια  σε χώρους του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος όπως στη ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ και ΤΑ, στα όργανα ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης όπως  η ΟΚΕ κ.ά.