Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ευρετήριο Άρθρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Συνέχεια άρθρου
Όλες οι Σελίδες

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ, αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση.  Προχώρησε στην αντικατάσταση των εξετάσεων από τα επιμορφωτικά σεμινάρια αξιολόγησης που όμως η ουσία τους  παραμένει η ίδια:

 

Η αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών, η αφαίρεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης, το κτύπημα της συλλογικής δράσης, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του δικομματισμού προωθούν ρυθμίσεις που εντάσσονται στην υλοποίηση των συνολικότερων επιδιώξεων της ΕΕ προκειμένου  να γίνει εναρμόνιση των αλλαγών στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας στη βάση της αντιστοίχισης και ικανοποίησης των αναγκών αναπαραγωγής του κεφαλαίου και ενίσχυσης της κερδοφορίας του.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία την οδηγία 2006/43 (8η Ελεγκτική) με την οποία  μη πτυχιούχοι, μέσα από διάφορες «πιστοποιήσεις»,  μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή.

Την ίδια περίοδο, από κοινού, οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου  προωθούν την ενσωμάτωση της οδηγίας 89/48, για την εξίσωση των ακαδημαϊκών πτυχίων με τα διπλώματα δίχρονων και τρίχρονων σπουδών κάθε λογής κολεγίων,  κατεύθυνση που υπαγορεύουν οι διατάξεις της Μπολώνια.

Οι δυνάμεις αυτές και στο Ο.Ε.Ε. αρνήθηκαν να απορρίψουν την συγκεκριμένη οδηγία που υποβαθμίζει τα ακαδημαϊκά πτυχία και απαξιώνει την τιμή της εργατικής δύναμης του μισθωτού επιστήμονα.

Στη τελευταία συνεδρίαση των αντιπροσώπων του ΟΕΕ  οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), και ΑΚΙΟΕ αποδέχθηκαν την ουσία της οδηγίας, εγκρίνοντας ψήφισμα της ΣΕΠΟ(ΣΥΡΙΖΑ) για μερική «αναθεώρησή» της.

Άλλωστε επανειλημμένα προσπάθησαν να την προωθήσουν μέσα από την εισήγηση προς την Κεντρική Διοίκηση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο και ενσωματώνει την ουσία της οδηγίας.

Αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της προώθησης της απελευθέρωσης των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων από την ΕΕ.