Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

 

Το προσχέδιο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, που δημοσιοποιήθηκε και σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι νέες αλλαγές  που προωθούνται και αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους ή εργαζόμενους με μπλοκάκι, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί αυτών των εισφορών. Ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι εισφορές στον ΕΦΚΑ υπολογίζονται από το 2017 ως ποσοστό επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του προηγούμενου έτους (δηλαδή από τα έσοδα, αφού αφαιρεθούν πρώτα οι δαπάνες και οι ασφαλιστικές εισφορές), τώρα θα υπάρξει νέα αλλαγή και η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αυτοαπασχολούμενο θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Στην περίπτωση, μάλιστα, που ασφαλίζεται για επικουρική και εφάπαξ, η βάση υπολογισμού των εισφορών του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών… έρχονται να νομοθετήσουν την αύξησή τους.

Πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή εργαζόμενος με μπλοκάκι  με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλλει τις ελάχιστες προβλεπόμενες εισφορές, 167,90 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,10 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Αν προστεθεί και η φορολογία που είναι τουλάχιστον 22%, τότε είναι ζήτημα αν του μένουν στη τσέπη 4.850 € το χρόνο από 5.150€, στην καλύτερη περίπτωση! Με ακαθάριστο εισόδημα 20.000, το άθροισμα εισφορών (+37%) και φορολογίας αυξάνεται κατά 27,5%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%. Για μια σύνταξη ψίχουλα μετά από 40 χρόνια δουλειάς…

Είναι ξεδιάντροποι. Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15%, μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Η εργατική τάξη, ο λαός έχει μια επιλογή: Να απορρίψει τη νέα συμφωνία, να πάρει μαζικά μέρος στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ψηφίζει το 4ο μνημόνιο 

Καμιά ώρα χαμένη.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες παντού, σε όλους τους κλάδους, στα μαγαζιά, σε όλα τα Σωματεία. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Όλοι στην μάχη της απεργίας στις 17 του Μάη

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Είναι ολοφάνερο ποιος θα πληρώσει τα νέα μέτρα της αξιολόγησης και ποιος κερδίζει από την συμφωνία.

Διαλεγμένες μία προς μία από τα κιτάπια του εγχώριου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των τραπεζών και των υπόλοιπων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης και Ευρωζώνης - ΔΝΤ, που αποτυπώνονται τόσο στις πρώτες από τις εφαρμοστικές διατάξεις που κατατίθενται στην Βουλή με το νέο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Τα νέα μέτρα ύψους 3,8 δισ. έρχονται να προστεθούν σε αυτά του τρίτου μνημονίου, που προστέθηκαν σε αυτά του δευτέρου μνημονίου τα οποία με την σειρά τους γέμισαν το τσουβάλι του πρώτου μνημονίου, το οποίο ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων!

Ενδεικτικά μόνο:

Προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής.

Νέο τσεκούρωμα στις ήδη μειωμένες συντάξεις (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μαχαίρι στις επικουρικές)

Μείωση του αφορολογήτου ορίου πιθανόν το 2019, σίγουρα όμως από το 2020, στα 5685 ευρώ για άγαμο εργαζόμενο (φόρος σε μισθούς 406 ευρώ)

Ιδιωτικοποιείται περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ.

Συνεχίζεται το «επιχειρηματικό πλάνο» για πώληση το 66% του ΔΕΣΦΑ, το 17% της ΔΕΗ, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ.ά.

Προβλέπεται νέα συρρίκνωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πολύς λόγος γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα λεγόμενα αντίμετρα. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που όμως δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στην ζωή μας. Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων τόσο από την πλευρά των φοροελαφρύνσεων όσο και από το σκέλος των κρατικών δαπανών και ενισχύσεων, για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να ενισχυθεί η κερδοφορία τους. Τα όποια μέτρα «ανακούφισης» του λαού όπως ορισμένες μερίδες φαγητού σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι απόλυτα αναγκαίες και αυτές δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να "χρυσώσουν το χάπι". Άσε που και αυτά υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από το φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό.

Δεν θα πρέπει όμως και να ξεχνάμε και τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή, τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Που γίνεται για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, για το ποιος θα έχει στο χέρι τις αγορές, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αντίστοιχους δρόμους μεταφοράς τους. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής παντού να μη δεχτούν να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Να μην αποδεχτούν καμιά αλλαγή συνόρων.

Όλα αυτά τα μέτρα τα ζούμε στον κλάδο μας και στην καθημερινότητα μας. Ζούμε με την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με μισθούς «χαρτζηλίκι» με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις κοινωνικών παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ. Πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων χτίζονται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια. Η ανησυχία μέσα στους χώρους για τις εξελίξεις στην περιοχή μας  δυναμώνει.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί

αυτή την κατάσταση!

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση

της απεργίας στις 17 Μάη

ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί

Κάνουμε την επιτυχία της απεργίας δίκη μας υπόθεση. Εντείνουμε την προσπάθειά μας να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Ξεχωριστό βάρος να δώσουμε στη δημιουργία απεργιακού κλίματος μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών, μέσα στις επιχειρήσεις που θα αποφασίζουν για συμμετοχή στην απεργία. Να δουλέψουμε ώστε περισσότεροι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα να πάρουμε την

απόφαση να παλέψουμε για την δική μας ζωή

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων και τωνκυβερνήσεων, παλιών και νέων, που το υπηρετούν.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης

και προετοιμασίας των εργαζομένων

μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες

να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 10:52)

 

PostHeaderIcon ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης - πορείας διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό, την Τρίτη 14 Μάρτη, στο υπουργείο Εργασίας στις 6.30 το απόγευμα, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσααν τη Δευτέρα 6 Μάρτη οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων (μηχανικών, υγειονομικών, δικηγόρων, οικονομολόγων κ.ά.), για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Στη συνέντευξη τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και όλο το αντιασφαλιστικό οικοδόμημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Παρουσιάζοντας την κεντρική εισήγηση, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Μηχανικών και Τεχνικών, τόνισε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατατρώει ως και το 40% του εισοδήματος των εργαζόμενων επιστημόνων, ποσοστό που φθάνει έως και το 60% αν συνυπολογιστεί η συνολικότερη κυβερνητική φοροκαταιγίδα.

Όπως σημείωσε, ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις την τελευταία 20ετία, εφαρμόζοντας την πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης για την προώθηση της λεγόμενης ανταποδοτικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ χαρακτήρισε ως σημείο σταθμό για τους μηχανικούς το νόμο 3518/2006 που καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα στο ταμείο των μηχανικών και οδήγησε σε δραστικές αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις.

Σχεδόν το 50% των μηχανικών, ανέφερε, αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους που είχαν διαμορφωθεί στη βάση αυτού του αντιασφαλιστικού πλαισίου. Αναφερόμενος στο νόμο Κατρούγκαλου, επισήμανε πως ουσιαστικά νομιμοποιεί το δελτίο παροχής υπηρεσιών ως βασική εργασιακή σχέση των μισθωτών τεχνικών και γενικότερα των επιστημόνων, οδηγώντας ταυτόχρονα σε μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Αποκαλύπτοντας τους ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως δήθεν ο νέος νόμος είναι «δικαιότερος», υπογράμμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει είναι υπέρογκες -ζητάει 2.700 ευρώ ετησίως από έναν άνεργο μηχανικό- ενώ η όποια εμφανιζόμενη μείωση των εισφορών αφ' ενός υπολογίζεται με βάση τις δραστικά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που προέκυψαν την τελευταία περίοδο και την ίδια στιγμή μεταφράζεται σε υπέρμετρη μείωση της σύνταξης που δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Ο Η. Τσιμπουκάκης άσκησε κριτική στη στάση της ηγεσίας του ΤΕΕ που περιορίζεται σε ανώδυνα αιτήματα χρονικής μετάθεσης των αρνητικών συνεπειών της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και κάλεσε σε αγωνιστικό συναγερμό για να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία και να μπλοκαριστούν τα νέα μέτρα στις συντάξεις.

Εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, ο Αντώνης Αντανασιώτης αναφέρθηκε στα απανωτά χτυπήματα που έχουν επιφέρει οι διαδοχικοί αντιασφαλιστικοί νόμοι στους δικηγόρους, ουσιαστικά εξωθώντας ένα μεγάλο κομμάτι εκτός επαγγέλματος. Στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Άσκησε κριτική στη στάση του ΔΣΑ που περιορίζεται στη δικαστική προσφυγή κατά των κυβερνητικών ρυθμίσεων και δεν συγκαλεί ούτε γενική συνέλευση.

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών υπογράμμισε την αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, οδηγώντας τους στο κλείσιμο των ιατρείων τους, ενώ κατήγγειλε την άσφαιρη διαμαρτυρία του ΠΙΣ και του ΙΣΑ. Αναφερόμενος στις γενικότερες επιπτώσεις σημείωσε πως τη νύφη τελικά θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, καθώς η συγκέντρωση της αγοράς Υγείας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση του κόστους Υγείας

Ο Παναγιώτης Λεωνιδόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Οικονομολόγων, σημείωσε πως μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, κυρίως λογιστών, αδυνατούν πλέον να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές και κάλεσε σε κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων - μισθωτών ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ακόμα, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν η Έλσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λογιστών, η Όλγα Κολιούση απο το ΣΕΤΗΠ , ο Αντώνης Πατίδης από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, ο Βαγγέλης Φιλέρης, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών – Τεχνικών, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»  και ο Κώστας Τζατζάνης από τους συνταξιούχους μηχανικούς

 

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Αντανασιώτη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Χρήστου Παπάζογλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Παναγιώτη Λεωνιδόπουλου πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Γιάννη Τασιούλα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Έλσας Ζαμπέτα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση της Όλγας Κολιούση πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Αντώνη Πατίδη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Βαγγέλη Φιλέρη πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Ηλία Σιώρα πατήστε εδώ

Για να δείτε την παρέμβαση του Κώστα Τζατζάνη πατήστε εδώ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 14:18)

 

PostHeaderIcon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων Μηχανικών, Υγειονοµικών, ∆ικηγόρων και Οικονοµολόγων διοργανώνουν ανοικτή συνέντευξη

τύπου για τις εξελίξεις στο ζήτηµα της ασφάλισης των εργαζόµενων επιστηµόνων µπροστά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που προετοιµάζονται µε αφορµή την εφαρµογή των νέων ασφαλιστικών διατάξεων (νόµος 4387/2016).

Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην ΕΣΗΕΑ, την ∆ευτέρα 6 Μάρτη στις 17.30.

Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν όλους τους εργαζόµενους επιστήµονες και τα ταξικά σωµατεία να παρευρεθούν στη συνέντευξη τύπου για να συζητήσουν:

→ τις επιπτώσεις του νόµου 4387/2016 στις ασφαλιστικές εισφορές και συνταξιοδοτικές παροχές των εργαζόµενων επιστηµόνων

→ τη σχέση εργασίας «Μισθωτού µε ∆ΠΥ» και τις ειδικές επιπτώσεις του νόµου 4387/2016 σ’ αυτή την µεγάλη κατηγορία επιστηµόνων

→ την κυβερνητική προπαγάνδα περί τάχα µείωσης των ασφαλιστικών

εισφορών

→ το νέο γύρο κλοπής των αποθεµατικών των ασφαλιστικών ταµείων.

→ την κλιµάκωση του εισφοροκυνηγητού των αυτοαπασχολούµενων επιστηµόνων µε την µεταφορά όλων των οφειλών στο ΚΕΑΟ

→ την ανάγκη οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική

που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι διοργανωτές

Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων Μηχανικών

Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούµενων ∆ικηγόρων

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούµενων Υγειονοµικών

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούµενων Οικονοµολόγων

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 12:09)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα, 28 Φεβρουαρίου 2017

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Μεσσηνίας ευρεία σύσκεψη των μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με βασικό θέμα το Νέο Ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016, όπου από την 1η Ιανουαρίου έχουμε σε εφαρμογή.

Κατά τη σύσκεψη αναφέρθηκαν πτυχές του νόμου, με αρκετές διευκρινιστικές εγκυκλίους πλέον σε ισχύ.

Κατά τη συζήτηση αυτό που κυριάρχησε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι οι παρακάτω στόχοι πάλης:

 

  • Κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και όλων των προηγούμενων που μειώνουν τις συντάξεις.
  • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας. Υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Δραστική αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που με διάφορες μεθοδεύσεις άδειασαν τα ταμεία με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Πάγωμα των χρεών που αφορά την ατομική ασφάλιση των επαγγελματιών. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.


Η ασφάλιση, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των επαγγελματιών και δεν αποτελεί λογιστικό πρόβλημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                              ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ