Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ (από κοινού ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ) έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων-ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνών. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:

 • Σε μεγάλη μείωση των εισοδημάτων μας, εντατικοποίηση της εργασίας, κλείσιμο γραφείων, δυσβάσταχτη φορολεηλασία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και σε δυσβάσταχτές ασφαλιστικές εισφορές.
 • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.  Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990 στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την εφαρμογή ευρωενωσιακών οδηγιών.

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) στα όργανα του ΟΕΕ καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν σε αυτά τα νομοθετήματα και τις αποφάσεις! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά!

Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων.
 • Έθεσε ξεκάθαρα το αίτημα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί ν. 4172, ν. 4174 και το άρθρο 2 του ν. 4225 (ΑΠΔ), όταν όλες οι άλλες δυνάμεις παζάρευαν ορισμένες τροποποιήσεις αφήνοντας ανέγγιχτη τη φορολεηλασία.
 • Απαίτησε υψηλό αφορολόγητο όριο στα λαϊκά εισοδήματα, κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών και των μεγάλων εταιριών.
 • Πάλεψε με συνέπεια για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις, με πρωτοστάτη την ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε, παζάρευαν τα δικαιώματά μας συμφωνώντας σε ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα και στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
 • Απαιτεί ξεκάθαρα να καταργηθεί ο Κώδικάς Δεοντολογίας για τους λογιστές. Δεν χρειαζόμαστε Κώδικες Δεοντολογίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Σε οποιαδήποτε εκδοχή του είναι «θηλιά στο λαιμό» μας. Ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ρόλο του  ΟΕΕ (επαγγελματική άδεια σε ισχύ, «δια βίου» μάθηση μέσω σεμιναρίων του ΟΕΕ, απαγόρευση υποβάθμισης του κύρους του κλπ).
 • Σταθερά καταψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς και ισολογισμούς του ΟΕΕ, που επιβάλουν συνεχές χαράτσωμα στους λογιστές-φοροτέχνες και ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση.
 • Απαίτησε επανειλημμένα δραστική μείωση των συνδρομών για τους άνεργους, να γίνει ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών, να μειωθεί το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του ΟΕΕ που είναι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι.
 • Απαιτεί να καταργηθεί η εισφορά για την έκδοση και την ανανέωση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Απαίτησε να καταργηθούν οι εξετάσεις για την αναβάθμιση από Β΄ σε Α΄ τάξη. Αντιστάθηκε, απαιτώντας να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσωμα για τις εξετάσεις αναβάθμισης και για την ετήσια υποχρεωτική «επιμόρφωση» των λογιστών-φοροτεχνών. Απαίτησε αυτές να γίνονται έστω ΔΩΡΕΑΝ. Ζήτησε την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας για την «επιμόρφωση» που υπερψηφίστηκε στη βουλή (την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ). Οι υπόλοιπες δυνάμεις ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ αυτές τις προτάσεις, με πρώτους και καλύτερους τους εκπροσώπους της ΠΟΦΕ-Ε και της ΑΚΙΟΕ.
 • · Καταδίκασε και αντιπαλεύει την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την απαξίωση και την αποσύνδεση των πτυχίων από το επάγγελμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα.  
 • Απαιτεί κατάργηση οποιασδήποτε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και κάθε άλλης μορφής πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ. Καμία εφαρμογή των Οδηγιών 89/48, 36/2005 και 123/2006 και της συνθήκης «Μπολώνια». Κατάργηση των ν.2515/97, ν.3842/2010, ν.3919/2011 και ν.4152/2013.
 • · Διεκδικεί ο τίτλος σπουδών να είναι μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με ένα και μοναδικό ακαδημαϊκό τίτλο ανά πραγματικό επιστημονικό αντικείμενο.  
 • Καταδίκασε το «Πολυνομοσχέδιο» που ψηφίστηκε τον Μάρτη του 2014. Ο συγκεκριμένος νόμος προώθησε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους ορκωτούς λογιστές, αφού πλέον ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και όχι ως μισθωτοί.
 • Κατήγγελλε το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που παραδίδει μέρος των λογιστικών εργασιών στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε στηρίζει αυτό το σχέδιο νόμου.

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των κυβερνήσεων και των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.). Εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών, ιδιαίτερα η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε που συνεργάζεται άψογα με τις παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. ΠΟΦΕ-Ε και ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν «και με τα δύο χέρια» όλους τους προϋπολογισμούς του ΟΕΕ που εξαναγκάζουν τους λογιστές-φοροτέχνες να καλύπτουν το 75% των εσόδων του από τις συνδρομές και το συνεχές χαράτσωμα. Σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη για…να σε ρίξουν πιο εύκολα «στο λάκκο που σου σκάβουν» μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Παριστάνουν τους «ακομμάτιστους» γιατί σε θέλουν χωρίς πολιτική άποψη και θέση, υποταγμένο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη. Οι προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένα τη νομοθεσία για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλολαϊκό ρόλο επαναλαμβάνοντας θέσεις που εκφράζονται από συντεχνιακές παρατάξεις.

Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Μόνο με την αγωνιστική δράση μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία!

Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση αντίστασης και πάλης στο κλάδο. Αυτούς που στηρίζουν και συσπειρώνονται στη αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, την ΠΑΣΕΒΕ και καλούν σε συμπαράταξη με τους πραγματικούς συμμάχους μας, τους μισθωτούς, απέναντι στον κοινό αντίπαλο μας, τα μονοπώλια και τις μεγάλες εταιρίες. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η μόνη φωνή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

 

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:

 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ανεργία, υποαπασχόληση και απολύσεις, δυσβάσταχτη φορολογία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
 • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.

Η ηγεσία του ΟΕΕ με τη στάση της υπονόμευσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών. Συνέβαλλε να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα. Ενέκρινε και εφαρμόζει τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Κώδικα Δεοντολογίας.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.  

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των μισθωτών στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!

Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Ο φορέας που σε εκπροσωπεί, το αποκούμπι και το στήριγμά σου, είναι το συνδικάτο των εργαζόμενων, το σωματείο λογιστών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Με την αγωνιστική δράση μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία!

 

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού

αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

 

Συναδέλφισσα–συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΛΤΑ-ΟΛΠ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ-ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές, που εμείς τις ζούμε στο πετσί μας από πρώτο χέρι, έχουν οδηγήσει:

 • Στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης των νευραλγικών εταιριών που εργαζόμαστε, την «απελευθέρωση» της  ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και την εμπορευματοποίηση του νερού. Τελευταία πράξη του έργου, η παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που άνηκαν στο Δημόσιο, η πώληση μεριδίου της ΔΕΗ, η παράδοση της ταχυδρομικής αγοράς σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, η παράδοση ΕΛΤΑ-ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρόμιων, των λιμανιών, του ΟΛΠ στην COSCO.
 • Σε μεγάλες μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Την συστηματική επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας για νεότερους εργαζόμενους με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων είναι συνεχείς.
 • Σε μεγάλη μείωση των μόνιμων υπαλλήλων, ταυτόχρονα με κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, απολύσεις, την επέκταση των εργολαβιών, την γενικευμένη εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και νέων εργαζομένων με μπλοκάκια.
 • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και τζογάρισμα των αποθεματικών, εμπορευματοποίηση της υγείας, μειώσεις των συντάξεων!

Από αυτές τις αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν μονοπωλιακοί όμιλοι που επενδύουν σε αυτούς τους κλάδους και οι μεγαλομέτοχοι που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Η «απελευθέρωση» στους κλάδους που είχε ισχυρή παρουσία το κράτος ως συλλογικός καπιταλιστής ανοίγει το πεδίο για να επενδυθούν κερδοφόρα λιμνάζοντα κεφάλαια από μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησαν και έκαναν πράξη όλα αυτά τα μέτρα. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα! Οι όποιες διαφωνίες τους, αφορούν ανταγωνισμούς συμφερόντων, εγχώριων και διεθνών, καθώς και τους τρόπους που θα ενισχυθεί η κρατική στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι διαφωνίες και οι διαφοροποιήσεις τους δεν έχουν τίποτα κοινό με τα λαϊκά συμφέροντα!

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Οι θέσεις τους για να περάσουν οι πρώην ΔΕΚΟ υπό πλήρη έλεγχο  από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα, είναι δοκιμασμένες από τα παλιά. Είναι μια ακόμα παραλλαγή προτάσεων σοσιαλδημοκρατικής κοπής, από τις οποίες ο λαός δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Η πείρα αποδεικνύει ότι η κρατική ΔΕΗ σε καθεστώς «απελευθέρωσης» της ενέργειας εκτίναξε το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια και προχώρησε σε δραστική επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων.

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια: 

 • Αντιστέκεται στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης, προβάλλοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη μοναδική ελπιδοφόρα λύση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
 • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
 • Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
 • Στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

www.dpk-o.gr 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 11:42)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

V

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ο.Ε.Ε.) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το Ο.Ε.Ε. είναι εχθρικό απέναντι στα δικά μας συμφέροντα. Ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συμβάλλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε:

 • αφαίρεση 5 μισθών από τους δημόσιους υπάλληλους.
 • μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (από 750.000 σε 424.000), κατάργηση δομών (π.χ. εφοριών), νοσοκομείων και υπηρεσιών.
 • κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
 • παράδοση αντικειμένων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Το Ο.Ε.Ε. προώθησε ενεργά την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού από τις ελεγκτικές εταιρίες, όπως επίσης στήριξε την είσπραξη των φορολογικών οφειλών από τις τράπεζες για τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητάς τους.
 • επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στο Δημόσιο

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΚΙΟ – ΠΔΣΟ – ΣΥΝΑΡΟ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο Ο.Ε.Ε. ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι από κοινού οι παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την εφαρμογή του «δημοσιονομικού κόφτη» στο Ο.Ε.Ε., που πρώτο το Επιμελητήριο επέβαλλε, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, στις δαπάνες μισθοδοσίας! Είναι ο ίδιος «κόφτης» που στέκεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους μισθούς μας, που πετσοκόβει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια των οικογενειών μας.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ [συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ… με τους εθνικιστές (!!) του ΕΠΑΜ] και ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Στήριξε την Πανεπιστημονική (ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:

 • αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, για την οποία ευθύνονται τα μονοπώλια ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης.
 • αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.
 • στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

ΕΚΛΟΓΕΣ Ο.Ε.Ε. 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΖΑΠΠΕΙΟ

 

 

PostHeaderIcon ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΖΑΠΠΕΙΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11π.μ.

 

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

(ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27,  5ος ΟΡΟΦΟΣ)

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 13:00)