Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Τρίτη 22/10/2013, καταθέσαμε ως παράταξη πρόταση για τη διευκόλυνση των ανέργων οικονομολόγων προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.  Η πρόταση αυτή έγινε και με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των μελών του ΟΕΕ, ως αποτέλεσμα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Προτείναμε συγκεκριμένα η Κεντρική Διοίκηση να πάρει απόφαση ώστε οι άνεργοι να ψηφίσουν καταβάλλοντας το μισό της οφειλής (δηλαδή 7,5 ευρώ ανά έτος)  και οι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς καμία επιβάρυνση.  Για μια ακόμα  φορά, το σύνολο των άλλων παρατάξεων, απέρριψαν την πρόταση μας  επικαλούμενες προσχηματικά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ κ.α.) και τη στενότητα χρόνου. Σημειώνεται ότι  παρόμοιες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κατατεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα εξαιτίας της άρνησης των άλλων παρατάξεων.

Καταγγέλλουμε τη στάση τόσο του προεδρείου ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), ΠΟΦΕΕ («ανεξάρτητοι») όσο και των παρατάξεων ΑΚΙΟΕ («ανεξάρτητοι») και ΣΕΠΟ(ΣΥΡΙΖΑ).Η στάση τους δεν είναι τυχαία, είναι απόρροια της λογικής της ανταποδοτικότητας και της γενικότερης πολιτικής στάσης τους που στηρίζει και προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και της  ΕΕ στο χώρο. Με αυτή τους την επιλογή  αποκλείουν αντικειμενικά τους ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους οικονομολόγους από τις εκλογές.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα απόφαση για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν Είναι θέμα βούλησης, τρόπος υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι και  αυταπασχόλουμενοι οικονομολόγοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το ζήτημα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να απαιτήσουν να γίνει δεκτή η πρόταση της ΔΠΚ-Ο.

 

 

26/10/2013

ΔΠΚ-Ο

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:04)

 

PostHeaderIcon ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

Στις 15 Δεκέμβριου 2013 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Διοικήσεων και Αντιπροσώπων για τη ΣτΑ, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ο.Ε.Ε.

 

Στο Ο.Ε.Ε. συμμετέχουν οι οικονομολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ.

 

Για τις εκλογές ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες:

 

-Μέχρι 8/11/2013:

α. εξόφληση συνδρομών.

β. εγγραφές νέων μελών

γ. δήλωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας.


-Μέχρι 11/11/2013 κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των ψηφοδελτίων των συνδυασμών.


Στο Ο.Ε.Ε. δικαιούνται να γραφτούν όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών. Επίσης Οι πτυχιούχοι και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων των τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (πρώην Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Οικονομικών Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ακολουθώντας  το πρόγραμμα οικονομικής κατεύθυνσης, τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών   Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου  (ΠΕ09 ), Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας του     Πανεπιστημίου    Μακεδονίας, τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη Χρηματοοικονομική Μηχανική, τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με την  προϋπόθεση ότι τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων κορμού είναι οικονομικής κατεύθυνσης, τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Για την εγγραφή στο Ο.Ε.Ε. είναι απαραίτητα:


-Αίτηση Εγγραφής. Η Αίτηση είναι προτυπωμένο έντυπο, που χορηγείται από την Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. Στην αίτηση δηλώνονται από τον ενδιαφερόμενο στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία επαγγελματικά, σπουδών κλπ.

-Τίτλοι Σπουδών. Οι τίτλοι σπουδών αφορούν το βασικό οικονομικό πτυχίο του υποψήφιου, επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου πρέπει να συνυποβάλλεται μαζί με την αίτηση εγγραφής. Το πτυχίο αυτό, εάν δεν χορηγήθηκε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από την σχετική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία χορηγείται από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (ΔΟΑΤΑΠ).

-Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

-Δικαίωμα Εγγραφής και συνδρομή τρέχοντος έτους. Τα υποψήφια μέλη του Ο.Ε.Ε. καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους το ποσό του 1,50 ΕΥΡΩ εφάπαξ, ως δικαίωμα εγγραφής καθώς επίσης και την συνδρομή του τρέχοντος έτους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στην Αθήνα Κάνιγγος 27, και στους αρ. τηλ. (210) 38 10 081- 38 02 923.

 

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/Δ.Π.Κ.-Ο, καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, ιδιαίτερα τους άνεργους και νέους, όλους αυτούς που συσπειρώνονται στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό-κίνημα με το ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ, να συμμετέχουν στις εκλογές ενισχύοντας την ΔΠΚ-Ο.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:04)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 68ΗΣ ΣτΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Δημοκρατική Πανεπιστημοπνική  Κίνηση Οικονομολόγων κατέθεσε το ακόλουθο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία:

Το ΟΕΕ  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλλουμε την δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία.

Η Χρυσή Αυγή δεν δρά γενικά και αόριστα ενάντια στο « νόμο και στην τάξη» «αποσταθεροποιώντας τη χώρα», όπως ισχυρίζονται διάφορες δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει με θράσος ότι δραστηριοποιείται για να επιβάλλει το «νόμο και την τάξη» που δήθεν δεν μπορεί να επιβάλλει η κυβέρνηση. Δηλώνει με θράσος ότι επιδιώκει να επιβληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ως προϋπόθεση για να έρθει η «ανάπτυξη». Σηκώνουν το χέρι τους και τα ρόπαλα ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Με λίγα λόγια η Χ.Α. επιδιώκει να επιβάλει με την βία την αντιλαϊκή νομιμότητα.

Όλη η δράση και οι θέσεις τους υπηρετούν τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού – λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Η θεωρία αυτή, πέρα από ανιστόρητη, έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά τον καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Να  απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν. Η πραγματική απάντηση στο φασισμό είναι πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την ενίσχυση των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η Λαϊκή συμμαχία κόντρα στην Ε.Ε. και την εξουσία των μονοπωλίων, για να διεκδικήσει ο λαός τη δική του εξουσία.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:06)

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων λογιστών, μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, βρισκόμαστε στο στόχαστρο της νέας κυβερνητικής επίθεσης. Η χρεοκοπία του ΟΑΕΕ από τη μια μεριά γίνεται ολοφάνερη αλλά από την άλλη στέλνουν τα χρέη στο κέντρο είσπραξης για κατασχέσεις και φυλακίσεις με συνοπτικές διαδικασίες. πολύ μικρή συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων στη ρύθμιση αποδεικνύει την ολοκληρωτική χρεοκοπία των συναδέλφων.

Μεθοδεύουν την άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Διαλύουν τη δημόσια Υγεία με το κλείσιμο νοσοκομείων και ιατρικών κλινών.

Μεθοδεύουν μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Διαλύουν την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση.

Προχωράνε στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ζήτημα που θα επηρεάσει και εμάς.

Ετοιμάζουν και άλλη μείωση των συντάξεων πείνας.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς μπροστά στον Η/Υ και με χιλιάδες άλλα προβλήματα γραφειοκρατικά, οι πελάτες μας χωρίς χρήματα και με τους νόμους να αλλάζουν κάθε μήνα.

Η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, θα ξανάρθει όσο ζούμε σε αυτό το σύστημα.. Η μάχη για την απόκρουση των συνεπειών της κρίσης δεν είναι αποτελεσματική αν δεν  συνδυάζεται για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τις κρίσεις. Γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο ότι και στο επάγγελμά μας (και με τις επερχόμενες «θεσμικές» αλλαγές) η συγκεντροποίηση προχωρά με γοργό ρυθμό και τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν.

Η απάθεια ή η τυφλή αγανάκτηση, που δεν αποκαλύπτει τους ενόχους και τις αιτίες της κρίσης τελικά οδηγούν στα λουκέτα στην απογοήτευση ακόμα και στις αυτοκτονίες.

Η πλειοψηφία του σωματείου μας έχει ευθύνη γιατί δεν κάνει καμιά προσπάθεια να βάλει εμπόδιο. Τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους και τις «θέσεις ευθύνης», νομιμοποίησαν τα βάρβαρα μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Συνδικαλιστικές δυνάμεις που αρνούνται να δουν τις αιτίες της κρίσης παρά μόνο τις συνέπειές της, σπέρνουν ψεύτικες ελπίδες ότι με μια άλλη διαχείριση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Οι τουφεκιές που ρίχνουν σήμερα είναι άσφαιρες, προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και να αποκτήσουν «αγωνιστικά πιστοποιητικά».

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013 η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε Απεργία όλους τους συναδέλφους μαζί με τους Ελ. Επαγγελματίες, εμπόρους, συνταξιούχους, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

 • Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
 • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
 • Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
 • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
 • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
 • Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
 • Καμιά μείωση των συντάξεων.
 • Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων".

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

ΟΛΟΙ στον ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 π.μ. στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση στις 9:15 πλ. Κάνιγγος

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:05)

 

PostHeaderIcon ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία και αυτοαπασχολούμενων λογιστών

 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές.

Γιατί: 

 • Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα είναι αυξημένες κατά περίπου 1.500.000  σε σχέση με πέρσι με την υποχρεωτική καθολική υποβολή δήλωσης από όλους.
 • Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
 • Όλα σχεδόν τα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις συντάξεων, αγροτικές ενισχύσεις, κλπ) πρέπει να τα ανακτήσουν απ’ το διαδίκτυο
 • Θα γίνεται υποβολή αμέσως μετά τη δήλωση εισοδήματος και του νέου εντύπου Α21, για το επίδομα τέκνων.
 • Ο νόμος 4110/2013 προβλέπει πεντάμηνο διάστημα υποβολής των  φορολογικών δηλώσεων (1/2 έως 30/6). Το σύστημα του  taxis άνοιξε 24/05/2013, χωρίς εκείνη τη χρονική στιγμή να μπορούν να υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις. Γιατί: α)  Δεν είχε εκδοθεί η εγκύκλιος για τον τύπο και το περιεχόμενο του εντύπου Ε1 οικονομικού έτους 2013 με τις απαραίτητες διευκρινίσεις για μια σειρά θεμάτων (εκδόθηκε η ΠΟΛ. 1155 στις 26.6.2013).  β) ανάρτηση των τόκων καταθέσεων ολοκληρώθηκε  17 Ιουλίου 2013 κλπ.
 • Επιπλέον αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα με τη λειτουργία του taxis καθώς και οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν για το ίδιο διάστημα

Η κατάσταση αύτη έχει οδηγήσει  στην πλήρη εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας τους. Με τις ισχύουσες προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων τους αφαιρείται το δικαίωμα για ξεκούραση, επειδή δεν θα μπορούν να πάρουν την κανονική τους άδεια μέσα στο καλοκαίρι.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές να κάνουν χρήση της θερινής τους αδείας.

 

Οι Βουλευτές

 

Νίκος Καραθανασόπουλος

Λιάνα Κανέλλη

Χρήστος Κατσώτης

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 00:07)