Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά του πολεμου από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχιζει την πολιτικη των προηγουμενων κυβερνησεων και μπλέκει τη χώρα ακομα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ποσοστο χρηματοδοτησης απο ευρωπαϊκή χώρα, παρα τις αιματηρές περικοπές για το λαικο εισοδημα που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτη την επικινδυνη πολιτικη για το λαο και τους νεους την ονομαζει “αναβαθμιση του ρολου της χωρας”.

Δίνουμε την απάντηση μας : Δεν θα συνεχίσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται   και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

- Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Να φυγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Αποδεσμευση της χωρας μας απο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

- Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

- Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:03)

 

PostHeaderIcon 75η ΣτΑ ΟΕΕ: ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Για ακόμα μια φορά στη ΣτΑ παρακολουθήσαμε το γνώριμο θέατρο του εκφυλισμού...

Είναι καθαρό πλέον ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων που συνδιοικούν στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ) δεν ενδιαφέρονται να γίνει καμιά ουσιαστική διαδικασία, καμιά αντιπαράθεση. Προσπαθούν με  Fast-truck  διαδικασίες να τελειώνουν.

Το χρονικό του “προαναγγελθέντος θανάτου” ξεκίνησε με την εκδήλωση για το χρέος. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων πρίν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ΣτΑ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να υπονομεύεται η ίδια η διαδικασία της συνέλευσης.

Στη συνέχεια με ευθύνη της ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ και το σιγοντάρισμα ΔΗΚΙΟ-ΠΟΦΕΕ, εξελίχθηκε μια απαράδεκτη προσπάθεια μεταφοράς των εσωκομματικών προβλημάτων της ΠΔΣΟ (διασπάστηκε σε δύο ομάδες) στη ΣτΑ, με επίκεντρο το πια ομάδα θα κατοχυρώσει τον τίτλο της ΠΑΣΚΟ. Ιδιαίτερη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρνει το προεδρείο της συνέλευσης (προεδρεύων από ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ, Γεν.Γραμ. από ΠΟΦΕΕ) αφού προσπάθησαν να επιβάλλουν τη διενέργεια ψηφοφορίας στο σώμα για να εγκρίνει...τη συγκρότηση και τη “βάφτιση” της μιας ή της άλλης παράταξης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες και μεθοδεύσεις δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο και είναι απαράδεκτες, αφού αναγορεύουν το όργανο ενός κρατικού θεσμού ως κριτή για το πως θα συγκροτείται και πως θα ονομάζεται οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, με “δικαστές” τις αντίπαλες παρατάξεις.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο από θέσεις αρχών, κατάγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ξεκαθάρισε ότι τα εσωκομματικά ζητήματα δεν αφορούν τις υπόλοιπες δυνάμεις και δεν λύνονται στη ΣτΑ. Τόνισε ότι με ευθύνη του προεδρείου εξελίσσεται μια απαράδεκτη διαδικασία που ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κατάγγειλε αυτό το θέατρο  και τη στάση του προεδρείου της ΣτΑ. Αποχώρησε μέχρις ότου ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία της ΣτΑ.

Τελικά η διαδικασία διακόπηκε...και περιμέναμε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσουν οι δυνάμεις της ΠΔΣΟ/ΠΣΚΟ να σταματήσουν την παρακώλυση της ΣτΑ....

Και αφού ξεκίνησε η διαδικασία... ακολούθησαν οι γνωστές εικόνες!!!

Στην αίθουσα είναι ζήτημα αν ήταν παρόντες 50-70 αντιπρόσωποι σε σύνολο 200. Οι αντιπρόσωποι ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ προτίμησαν τους διαδρόμους...

Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση δεν μπορεί να κρύψει την μεγάλη εικόνα:

Όλες μαζί οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ-ΣΥΝΑΡΟΕ ενέκριναν τον προγραμματισμό δράσης που  κάνει το ΟΕΕ στυλοβάτη των μονοπωλιακών ομίλων και της αντιλαϊκής πολιτικής, μακρύ χέρι του αστικού κράτους και όλων των κυβερνήσεων.

Με την ίδια θέρμη ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν τον οικονομικό ισολογισμό, δηλαδή το χαράτσωμα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών, ενώ όλοι μαζί δήλωναν ότι θέλουν να το διευρύνουν και σε άλλους κλάδους...

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη ταύτιση ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ  στα κρίσιμα ζητήματα: την απελευθέρωση της αγοράς, το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών, την στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ και της ηγεσίας του ΟΕΕ για το ποιός θα έχει την επιστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων και του χαρατσώματος των λογιστών-φοροτεχνών μέσω ΝΠΔΔ, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια: από κοινού η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ και ηγεσία ΟΕΕ ψηφίζουν τα πάντα στο ΟΕΕ, συνδιοικούν και έχουν στηρίξει όλα τα νομοθετήματα που βαραίνουν μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες. Από κοινού υπερασπίζονται την απελευθέρωση της αγοράς, την αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, την ισοπέδωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Από κοινού στηρίζουν τη φορομπηξία στο λαό και την ενίσχυση των μεγάλων εταιριών στον κλάδο.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση αντανακλά ανταγωνισμούς συμφερόντων για αυτό είναι και ξένη με τα συμφέροντα των μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών. Η αντιπαράθεση αυτή τροφοδοτείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες επιδιώκουν να προωθήσουν περαιτέρω την απελευθέρωση της αγοράς στις λογιστικές-φοροτεχνικές-ελεγκτικές υπηρεσίες και να έχουν ένα φορέα που θα στηρίζει ενεργά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτά τα πλαίσια, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΦΕΑΑ  υπερθεματίζουν για την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ, ενώ από την άλλη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΕΕ δηλώνουν ότι τέτοιες προτάσεις “στερούνται σοβαρότητας”, συντασσόμενοι με την ηγεσία του ΟΕΕ!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι:

Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-κεφαλαιοκρατών των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο κατήγγειλε τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Ανέδειξε τον δρόμο που υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. Ανέδειξε τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις που γίνονται σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Υπεράσπισε τα δικαιώματα μισθωτών/αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε τον οικονομικό ισολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.

ΑΘΗΝΑ, 13/7/2017

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 12:47)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 17 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΝΙΓΓΟΣ-9:30 π.μ.

Πανελλαδικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν

τα μέτρα  του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ- μονοπωλίων

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τσακίζουν συνολικά τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους επιστήμονες μαζί μ’ όλους τους εργαζόμενους για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. 

Νέο χαράτσι στις εισφορές αυτοαπασχολούμενων ελ. επαγγελματιών-

εργαζομένων που αμείβονται με Μπλοκάκι!

Δεν προλάβαμε καλά –καλά να πληρώσουμε τη «λυπητερή», τα 3 πρώτα ειδοποιητήρια του 2017 με τα υπέρογκα χαράτσια του νόμου Κατρούγκαλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέες αυξήσεις εισφορών. Με ρύθμιση που βρίσκεται στο Νέο Μνημόνιο αλλάζει τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας  στο καθαρό εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται από 20% μέχρι 38%…(!!!) Επόμενο βήμα στην εξόντωση μας είναι και η φορολόγηση τους…

Η κυβερνητική κοροϊδία της «έκπτωσης» στις εισφορές!

Είναι προκλητικοί! Επιχειρούν να «θολώσουν τα νερά» και επαναλαμβάνουν την κοροϊδία περί «εκπτώσεων», ισχυριζόμενοι ότι «για το 2018, 1η χρονιά που θα εφαρμοστεί η ρύθμιση θα υπάρξει έκπτωση 15% στη βάση υπολογισμού και άρα δε θα υπάρξουν απώλειες». Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνουν, λόγω αύξησης της βάσης υπολογισμού πολύ πάνω από το 15%, ενώ η «έκπτωση» είναι μόνο για μια χρονιά.   Συγχρόνως  δεν λένε κουβέντα για τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές που ισχύουν ήδη και σπρώχνουν εκτός επαγγέλματος χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, ενώ φορτώνουν με τεράστια βάρη τους μισθωτούς. Αν συνυπολογίσουμε τη φορολογία εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, η απώλεια στο εισόδημά μας ξεπερνά το 50-75% ανά περίπτωση. Ακόμα και οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώνουν 2800 € τον χρόνο για να έχουν υγειονομική κάλυψη και δικαίωμα σε μια σύνταξη «επίδομα πτωχοκομείου». Η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε κατασχέσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 5.000 €.

Μας οδηγούν στον αφανισμό και την ίδια στιγμή μας εμπαίζουν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανέλαβε να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, ξένων και εγχώριων. Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.

Προωθεί, μαζί με τους δανειστές, την πλήρη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τα φορολογικά μέτρα και στην εισφοροαφαίμαξη. Μέτρα όχι τυχαία, αλλά μέτρα που υλοποιούν τις απαιτήσεις των ομίλων να πετάξουν εκτός επαγγέλματος ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών που άντεξαν τη θύελλα της κρίσης και των αναδιαρθρώσεων για να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα δικά τους κεφάλαιο, για να διασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό.

Αυτή είναι η  ανάπτυξη τους! Κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που θυσιάζουν τις ανάγκες μας.

Οι ηγεσίες των Επιστημονικών Φορέων και Επιμελητηρίων είναι με τον αντίπαλο!

Κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης και αντίστοιχες αντιπολιτεύσεις, πολύχρωμες ηγεσίες των Επιστημονικών Επιμελητηρίων, είναι συνένοχες για το σφαγιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων! Προώθησαν διαχρονικά όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσο της ανταποδοτικότητας, και σήμερα, στο ρόλο «ψευτοαντιπολίτευσης» ζητούν διευκολύνσεις πληρωμών για τις ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις νέες αυξήσεις των εισφορών που φέρνει το 4ο Μνημόνιο, ενώ αποδέχονται στην πράξη το σύνολο των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και αναδιαρθρώσεων που πετούν εκτός επαγγέλματος σημαντικό τμήμα των συναδέλφων μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την προοπτική, με αυτή τη βαρβαρότητα!

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας,  τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.  Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτους τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζει, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

Παλεύουμε για: Άμεση μείωση των εισφορών-Όχι στην ανταποδοτικότητα. Αποκλειστικά δημόσια-καθολική-υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΓΙΑΤΡΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 19:48)

 

PostHeaderIcon ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

 

Το προσχέδιο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, που δημοσιοποιήθηκε και σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι νέες αλλαγές  που προωθούνται και αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους ή εργαζόμενους με μπλοκάκι, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί αυτών των εισφορών. Ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι εισφορές στον ΕΦΚΑ υπολογίζονται από το 2017 ως ποσοστό επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του προηγούμενου έτους (δηλαδή από τα έσοδα, αφού αφαιρεθούν πρώτα οι δαπάνες και οι ασφαλιστικές εισφορές), τώρα θα υπάρξει νέα αλλαγή και η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αυτοαπασχολούμενο θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Στην περίπτωση, μάλιστα, που ασφαλίζεται για επικουρική και εφάπαξ, η βάση υπολογισμού των εισφορών του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών… έρχονται να νομοθετήσουν την αύξησή τους.

Πρακτικά αυξάνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις ασφαλιστικές εισφορές. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή εργαζόμενος με μπλοκάκι  με ακαθάριστο εισόδημα 8.500 ευρώ, με το σημερινό νόμο καταβάλλει τις ελάχιστες προβλεπόμενες εισφορές, 167,90 ευρώ το μήνα, με τη νέα ρύθμιση οι εισφορές του θα εκτιναχθούν στα 191 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33,10 ευρώ και ποσοστό αύξησης 18%. Αν προστεθεί και η φορολογία που είναι τουλάχιστον 22%, τότε είναι ζήτημα αν του μένουν στη τσέπη 4.850 € το χρόνο από 5.150€, στην καλύτερη περίπτωση! Με ακαθάριστο εισόδημα 20.000, το άθροισμα εισφορών (+37%) και φορολογίας αυξάνεται κατά 27,5%. Όσο αυξάνονται τα εισοδήματα αυξάνει και η αύξηση των εισφορών σε ποσοστό που φτάνει να ξεπερνάει το 30%. Για μια σύνταξη ψίχουλα μετά από 40 χρόνια δουλειάς…

Είναι ξεδιάντροποι. Αφού αυξάνουν τις εισφορές για πάντα, μας κάνουν έκπτωση 15%, μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Η εργατική τάξη, ο λαός έχει μια επιλογή: Να απορρίψει τη νέα συμφωνία, να πάρει μαζικά μέρος στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ψηφίζει το 4ο μνημόνιο 

Καμιά ώρα χαμένη.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες παντού, σε όλους τους κλάδους, στα μαγαζιά, σε όλα τα Σωματεία. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 

 

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Όλοι στην μάχη της απεργίας στις 17 του Μάη

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Είναι ολοφάνερο ποιος θα πληρώσει τα νέα μέτρα της αξιολόγησης και ποιος κερδίζει από την συμφωνία.

Διαλεγμένες μία προς μία από τα κιτάπια του εγχώριου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των τραπεζών και των υπόλοιπων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης και Ευρωζώνης - ΔΝΤ, που αποτυπώνονται τόσο στις πρώτες από τις εφαρμοστικές διατάξεις που κατατίθενται στην Βουλή με το νέο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα, όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Τα νέα μέτρα ύψους 3,8 δισ. έρχονται να προστεθούν σε αυτά του τρίτου μνημονίου, που προστέθηκαν σε αυτά του δευτέρου μνημονίου τα οποία με την σειρά τους γέμισαν το τσουβάλι του πρώτου μνημονίου, το οποίο ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων!

Ενδεικτικά μόνο:

Προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής.

Νέο τσεκούρωμα στις ήδη μειωμένες συντάξεις (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μαχαίρι στις επικουρικές)

Μείωση του αφορολογήτου ορίου πιθανόν το 2019, σίγουρα όμως από το 2020, στα 5685 ευρώ για άγαμο εργαζόμενο (φόρος σε μισθούς 406 ευρώ)

Ιδιωτικοποιείται περίπου το 40% της ηλεκτρικής παραγωγής από λιγνίτη της ΔΕΗ.

Συνεχίζεται το «επιχειρηματικό πλάνο» για πώληση το 66% του ΔΕΣΦΑ, το 17% της ΔΕΗ, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ.ά.

Προβλέπεται νέα συρρίκνωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πολύς λόγος γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα λεγόμενα αντίμετρα. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που όμως δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα στην ζωή μας. Αυτά είναι κομμένα και ραμμένα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων τόσο από την πλευρά των φοροελαφρύνσεων όσο και από το σκέλος των κρατικών δαπανών και ενισχύσεων, για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να ενισχυθεί η κερδοφορία τους. Τα όποια μέτρα «ανακούφισης» του λαού όπως ορισμένες μερίδες φαγητού σε μαθητές ή κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι απόλυτα αναγκαίες και αυτές δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να "χρυσώσουν το χάπι". Άσε που και αυτά υλοποιούνται από το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, θα κόβουν δηλαδή από το φτωχό να δίνουν στον πιο φτωχό.

Δεν θα πρέπει όμως και να ξεχνάμε και τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή, τους κινδύνους που γεννιούνται από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Που γίνεται για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, για το ποιος θα έχει στο χέρι τις αγορές, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αντίστοιχους δρόμους μεταφοράς τους. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής παντού να μη δεχτούν να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Να μην αποδεχτούν καμιά αλλαγή συνόρων.

Όλα αυτά τα μέτρα τα ζούμε στον κλάδο μας και στην καθημερινότητα μας. Ζούμε με την αγωνία και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με μισθούς «χαρτζηλίκι» με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις κοινωνικών παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ. Πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων χτίζονται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια. Η ανησυχία μέσα στους χώρους για τις εξελίξεις στην περιοχή μας  δυναμώνει.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί

αυτή την κατάσταση!

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση

της απεργίας στις 17 Μάη

ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί

Κάνουμε την επιτυχία της απεργίας δίκη μας υπόθεση. Εντείνουμε την προσπάθειά μας να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Ξεχωριστό βάρος να δώσουμε στη δημιουργία απεργιακού κλίματος μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών, μέσα στις επιχειρήσεις που θα αποφασίζουν για συμμετοχή στην απεργία. Να δουλέψουμε ώστε περισσότεροι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Τώρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα να πάρουμε την

απόφαση να παλέψουμε για την δική μας ζωή

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μόνη επιλογή που έχουμε είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων και τωνκυβερνήσεων, παλιών και νέων, που το υπηρετούν.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης

και προετοιμασίας των εργαζομένων

μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες

να δοθεί μαζική, μαχητική απάντηση.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 10:52)