Διακύρηξη Πανεπιστημονικής


8SEL_PANEPIST_OIKONOMOLOGOI_low

Συνδεδεμένοι χρήστες
Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους

PostHeaderIcon ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: ΝΕΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Από το Ριζοσπάστη

Χρήμα είναι το ιδιαίτερο εμπόρευμα που εκπληρώνει το ρόλο του γενικού ισοδύναμου, δηλαδή του εμπορεύματος που εκφράζει την αξία όλων των άλλων εμπορευμάτων και μέσω του οποίου γίνονται οι ανταλλαγές τους. Το χρήμα εμφανίστηκε στα πανάρχαια χρόνια αυθόρμητα, στη διαδικασία της ανάπτυξης των ανταλλαγών. Στα πρώτα στάδια, το ρόλο του γενικού ισοδύναμου έπαιζαν διάφορα εμπορεύματα, βαθμιαία όμως το ρόλο του χρήματος ανέλαβαν ο άργυρος και ο χρυσός, λόγω των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων τους που τα καθιστούν κατάλληλα μέταλλα γι' αυτόν το σκοπό. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν συναλλαγές με ασήμι ως γενικό ισοδύναμο στην Ουρ της Μεσοποταμίας, ήδη πριν από 5.000 χρόνια. Ως μεσολαβητές των ανταλλαγών με το γενικό ισοδύναμο, δηλαδή το αντίστοιχο των σημερινών τραπεζών και τραπεζιτών, λειτουργούσαν συχνά οι ναοί και οι ιερείς τους. Τον 20ό αιώνα ο χρυσός αντικαταστάθηκε από τα χαρτονομίσματα, ειδικά τραπεζικά χρεόγραφα καταβολής της αξίας τους «άμα τη εμφανίσει» και από άλλα χρεόγραφα. Κάθε χώρα έχει συνήθως το δικό της χρήμα, το εθνικό νόμισμα, και ορισμένα από αυτά, κυρίως το δολάριο και δευτερευόντως το ευρώ, το γεν και το γουάν, χρησιμοποιούνται στις διεθνείς συναλλαγές ως συνάλλαγμα και από τα κράτη ως αποθεματικό νόμισμα.

Κρυπτονόμισμα είναι ένα κατασκεύασμα χωρίς φυσική μορφή, που υπάρχει μόνο ως ψηφιακό αποτύπωμα και εμφανίζεται από τους υποστηρικτές του ως μορφή ψηφιακού χρήματος. Βασίζεται στα μαθηματικά της κρυπτογραφίας, ώστε να καθορίζεται πώς και πότε δημιουργούνται μονάδες του νομίσματος, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά ποσών από αυτό το νόμισμα. Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων, το κεντρικό στοιχείο αυτού του εφευρήματος, είναι η ύπαρξη ενός - κατά βάση - κατανεμημένου καθολικού (λογιστικού κατάστιχου), που υλοποιείται ως ψηφιακή βάση δεδομένων υποκείμενη σε δημόσια διαχείριση από πολλούς συμμετέχοντες. Αυτή η τεχνολογία είναι που έκανε εφικτά κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Η υποκείμενη δομή αυτού του κατανεμημένου σε πολλούς υπολογιστές καθολικού ονομάζεται blockchain, δηλαδή αλυσίδα των μπλοκ, και έχει τη μορφή μιας σειριακής αλληλουχίας κρυπτογραφημένων μπλοκ ψηφιακών πληροφοριών. Για να επαληθευτούν και να διασφαλιστούν, τα μπλοκ αυτά ενημερώνονται συναινετικά από διάφορους «αποδεικτικούς» μηχανισμούς, στους οποίους συμμετέχουν άνθρωποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Με τη γενική τους μορφή, οι έννοιες των αλυσίδων των μπλοκ και των κατανεμημένων καθολικών δεν είναι ακριβώς νέες. Προϋπήρχαν σε αστικές συναλλαγές ιδιοκτησίας, π.χ. ακίνητης περιουσίας. Εκείνο που είναι καινούργιο είναι το «πάντρεμα» αυτών των δύο εννοιών σε ένα (συνήθως) ασφαλές υπολογιστικό σύστημα, που σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 08:32)

Περισσότερα...

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το ακόλουθο ψήφισμα της Πανεπιστημονικής εγκριθηκε από τη ΣτΑ

 

Καταγγελούμε την στάση των πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου που εφαρμόζουν συνθήκες υπερεντατικοποιημένης δουλειάς προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους εργαζόμενους. Αυτά σε συνθήκες που οι περισσότερες εταιρίες έχουν αυξημένη κερδοφορία.

Μεγάλη ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση φέρει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ουσιαστικά το Υπουργείο προτρέχει της νομοθετικής κατοχύρωσης της εργοδοτικής ασυδοσίας μέσω εργαλείων όπως είναι οι εσωτερικοί κανονισμοί, οι ατομικές συμβάσεις και η αξιολόγηση.

Οι μεγάλοι όμιλοι πατούν πάνω στη διαμορφωμένη νομοθεσία της Ε.Ε., στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το “ευρωπαίκό” κεκτημένο είνναι η απελευθέρωση της αγοράς που τσακίζει τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της εταιρείας PriceWaterhouseCoopers (PWC), που ενώ προχώρησε μονομερώς στην μεταβολή του ωραρίου εργασίας από 8ωρο (9.00-17.00) σε εννιάωρο (9.00-18.00) από την 1/11/2016, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της με σχετικό e-mail, αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της επιθεώρησης εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας να επαναφέρει το ωράριο σε οχτάωρο και να ενημερώσει τους εργαζόμενους της με τον ίδιο τρόπο (με e-mail). Καθώς η δυσφορία των συναδέλφων για τις μεθοδεύσεις της εταιρίας είναι μεγάλη, η διοίκηση της PWC για να επιβάλλει σιγή ιχθύος στο χώρο εργασίας προχώρησε και σε ευθείες απειλές ενάντιων εργαζόμενων της, μελών των Δ.Σ της Π.Ο.Λ και της Ε.Λ.Ε.Π.Α η οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους.

Η στάση της PWC είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο μας αφου η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλές άλλες εταιρείες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνάδελφοί μας εργάζονται όχι μόνο 9 ώρες αλλά κυριολεκτικά νύχτα-μέρα, σαββατοκύριακα, ακόμα και σε ξενοδοχεία ώστε να τους κρύψει η διοίκηση από τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το πρόσφατο παράδειγμα της Deloitte, που μέσω της αξιολόγησης δικαιολογούν άδικες απολύσεις. Σε άλλη περίπτωση στελέχη της ίδιας εταιρείας παρενέβησαν, χωρίς να έχουν το δικαίωμα όπως «ορίζουν» ακομα και οι ίδιες οι διαδικασίες της εταιρείας ώστε να αλλάξουν ως προς το χειρότερο την αξιολόγηση προκείμενου να βρουν την αίτια να απολύσουν πρωτοπόρους εργαζόμενους.

Πέρα από τις ευθείες απειλές που χρησιμοποιούνται ενάντια σε πρωτοπόρους εργαζόμενους–εκλεγμένους συνδικαλιστές, η εργοδοσία αυτών των εταιρειών χρησιμοποιεί και το όπλο της αξιολόγησης. Την παρουσιάζουν ως καθολική, αντικειμενική, αμερόληπτη, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ώστε οι εργοδότες να απειλούν, να πιέζουν, να τρομοκρατούν και να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους μέσω αυτής, να εμποδίζουν την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και βεβαίως για να μπορούν ανενόχλητα να προβαίνουν σε απολύσεις.

Εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλαδικού συνδικάτου, αξιολογήθηκαν απευθείας από μεγαλοστελέχη των εταιριών, που δεν είχαν απευθείας γνώση της εργασία τους και οι οποίοι επί της ουσίας ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, να τους αξιολογήσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να πληγούν επαγγελματικά. Διατυπώνεται με καθαρό τρόπο ότι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία είναι η συνδικαλιστική δράση ακόμη και εκτός εργασίας.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε τις εργασιακές συνθήκες και την καταπάτηση του ωραρίου. Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στη Deloitte και απαιτούμε την ανάκληση τους.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:11)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚH ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτει ποια είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ξεπερνάει κάθε όριο ο αντιλαϊκός κατήφορος και η προσπάθεια εξαπάτησης. Τσακίζουν συνολικά τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανέλαβε να κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά, να παρει μετρα που δεν μπορεσαν ή δεν προλαβαν να παρουν οι προηγουμενες κυβερνησεις για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, ξένων και εγχώριων. Η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στην μειωση του αφορολογητου, στο τσάκισμα μισθών συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις.

Η κυβερνηση προωθεί, μαζί με τους δανειστές, την πλήρη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τα φορολογικά μέτρα και στην εισφοροαφαίμαξη. Καταργούν την Κυριακή αργία. Μέτρα όχι τυχαία, που υλοποιούν τις απαιτήσεις των ομίλων να πετάξουν εκτός επαγγέλματος ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών που άντεξαν τη θύελλα της κρίσης και των αναδιαρθρώσεων για να βρουν κερδοφόρα διέξοδο μεγαλα κεφάλαια, για να διασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό.

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους! Κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, σε αυτες τις απαιτησεις θυσιάζουν τις ανάγκες μας. Το τι θα συμβει το βλεπουμε ηδη στους κλαδους που ειχαν μεγαλη κερδοφορια την περιοδο της κρισης, οι εργαζομενοι υποφερουν το ιδιο με τους υπολοιπους, εχουν τους ιδιους μισθους πεινας, τις ιδιες απραδεκτες συνθηκες εργασιας, τα εξοντοτικα ωραρια, τα εργατικα ατυχηματα.

Η κυβέρνηση ταυροχρονα προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι δινει μαχη για το ζητημα του χρέους, με στόχο να ξεγελάσει τον λαό, να δικαιολογήσει τα μετρα που ψηφίζει και να κρύψει ότι η όποια συμφωνία για το χρέος δεν ακυρώνει ούτε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε το γεγονός ότι ο λαός και τα παιδιά του θα κληθούν να πληρώσουν για ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την προοπτική, με αυτή τη βαρβαρότητα! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχους αγροτες. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτους τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός, με την δικη του εξουσια, να γινει κυριαρχος του πλουτου που παραγει.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:06)

 

PostHeaderIcon ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 75Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά του πολεμου από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχιζει την πολιτικη των προηγουμενων κυβερνησεων και μπλέκει τη χώρα ακομα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ποσοστο χρηματοδοτησης απο ευρωπαϊκή χώρα, παρα τις αιματηρές περικοπές για το λαικο εισοδημα που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτη την επικινδυνη πολιτικη για το λαο και τους νεους την ονομαζει “αναβαθμιση του ρολου της χωρας”.

Δίνουμε την απάντηση μας : Δεν θα συνεχίσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται   και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

- Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Να φυγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Αποδεσμευση της χωρας μας απο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

- Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

- Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 08:03)

 

PostHeaderIcon 75η ΣτΑ ΟΕΕ: ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Για ακόμα μια φορά στη ΣτΑ παρακολουθήσαμε το γνώριμο θέατρο του εκφυλισμού...

Είναι καθαρό πλέον ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων που συνδιοικούν στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ) δεν ενδιαφέρονται να γίνει καμιά ουσιαστική διαδικασία, καμιά αντιπαράθεση. Προσπαθούν με  Fast-truck  διαδικασίες να τελειώνουν.

Το χρονικό του “προαναγγελθέντος θανάτου” ξεκίνησε με την εκδήλωση για το χρέος. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι η διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων πρίν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ΣτΑ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να υπονομεύεται η ίδια η διαδικασία της συνέλευσης.

Στη συνέχεια με ευθύνη της ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ και το σιγοντάρισμα ΔΗΚΙΟ-ΠΟΦΕΕ, εξελίχθηκε μια απαράδεκτη προσπάθεια μεταφοράς των εσωκομματικών προβλημάτων της ΠΔΣΟ (διασπάστηκε σε δύο ομάδες) στη ΣτΑ, με επίκεντρο το πια ομάδα θα κατοχυρώσει τον τίτλο της ΠΑΣΚΟ. Ιδιαίτερη ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρνει το προεδρείο της συνέλευσης (προεδρεύων από ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ, Γεν.Γραμ. από ΠΟΦΕΕ) αφού προσπάθησαν να επιβάλλουν τη διενέργεια ψηφοφορίας στο σώμα για να εγκρίνει...τη συγκρότηση και τη “βάφτιση” της μιας ή της άλλης παράταξης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες και μεθοδεύσεις δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο και είναι απαράδεκτες, αφού αναγορεύουν το όργανο ενός κρατικού θεσμού ως κριτή για το πως θα συγκροτείται και πως θα ονομάζεται οποιαδήποτε πολιτική δύναμη, με “δικαστές” τις αντίπαλες παρατάξεις.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο από θέσεις αρχών, κατάγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ξεκαθάρισε ότι τα εσωκομματικά ζητήματα δεν αφορούν τις υπόλοιπες δυνάμεις και δεν λύνονται στη ΣτΑ. Τόνισε ότι με ευθύνη του προεδρείου εξελίσσεται μια απαράδεκτη διαδικασία που ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κατάγγειλε αυτό το θέατρο  και τη στάση του προεδρείου της ΣτΑ. Αποχώρησε μέχρις ότου ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία της ΣτΑ.

Τελικά η διαδικασία διακόπηκε...και περιμέναμε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσουν οι δυνάμεις της ΠΔΣΟ/ΠΣΚΟ να σταματήσουν την παρακώλυση της ΣτΑ....

Και αφού ξεκίνησε η διαδικασία... ακολούθησαν οι γνωστές εικόνες!!!

Στην αίθουσα είναι ζήτημα αν ήταν παρόντες 50-70 αντιπρόσωποι σε σύνολο 200. Οι αντιπρόσωποι ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ προτίμησαν τους διαδρόμους...

Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση δεν μπορεί να κρύψει την μεγάλη εικόνα:

Όλες μαζί οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ-ΣΥΝΑΡΟΕ ενέκριναν τον προγραμματισμό δράσης που  κάνει το ΟΕΕ στυλοβάτη των μονοπωλιακών ομίλων και της αντιλαϊκής πολιτικής, μακρύ χέρι του αστικού κράτους και όλων των κυβερνήσεων.

Με την ίδια θέρμη ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν τον οικονομικό ισολογισμό, δηλαδή το χαράτσωμα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών, ενώ όλοι μαζί δήλωναν ότι θέλουν να το διευρύνουν και σε άλλους κλάδους...

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη ταύτιση ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ/ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ  στα κρίσιμα ζητήματα: την απελευθέρωση της αγοράς, το χαράτσωμα των λογιστών-φοροτεχνών, την στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ και της ηγεσίας του ΟΕΕ για το ποιός θα έχει την επιστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων και του χαρατσώματος των λογιστών-φοροτεχνών μέσω ΝΠΔΔ, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια: από κοινού η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ και ηγεσία ΟΕΕ ψηφίζουν τα πάντα στο ΟΕΕ, συνδιοικούν και έχουν στηρίξει όλα τα νομοθετήματα που βαραίνουν μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες. Από κοινού υπερασπίζονται την απελευθέρωση της αγοράς, την αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, την ισοπέδωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Από κοινού στηρίζουν τη φορομπηξία στο λαό και την ενίσχυση των μεγάλων εταιριών στον κλάδο.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση αντανακλά ανταγωνισμούς συμφερόντων για αυτό είναι και ξένη με τα συμφέροντα των μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών. Η αντιπαράθεση αυτή τροφοδοτείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες επιδιώκουν να προωθήσουν περαιτέρω την απελευθέρωση της αγοράς στις λογιστικές-φοροτεχνικές-ελεγκτικές υπηρεσίες και να έχουν ένα φορέα που θα στηρίζει ενεργά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτά τα πλαίσια, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΦΕΑΑ  υπερθεματίζουν για την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ, ενώ από την άλλη οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΕΕ δηλώνουν ότι τέτοιες προτάσεις “στερούνται σοβαρότητας”, συντασσόμενοι με την ηγεσία του ΟΕΕ!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι:

Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-κεφαλαιοκρατών των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο κατήγγειλε τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Ανέδειξε τον δρόμο που υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού. Ανέδειξε τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις που γίνονται σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Υπεράσπισε τα δικαιώματα μισθωτών/αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε τον οικονομικό ισολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.

ΑΘΗΝΑ, 13/7/2017

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 12:47)